Baltická-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

Tráva po kosení neupratana na väčšine poškodených časti sídliska Nad Jazerom. Prosím o nápravu.

09. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Kosbu zabezpečuje Správa mestskej zelene v Košiciach ako mestský podnik. Prevažná časť trávnatých plôch na sídlisku je kosená a mučovaná. V takom prípade SMsZ nerealizuje odvoz pokosenej trávy. V prípade, že máte záujem o bližšie informácie radi Vám ich poskytnú na Správe mestskej zeleni.
09. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
14. jún 2022

Michal Krass

Mulcovanie sa používa ak je trávnik zastrihavany o cca 1/3 svojej max o polovicu a nie pri kosení pol metrovej trávy kedy ostane na trávniku seno ktoré hnije alebo ho rozfukava vietor. Čo je veľmi nepriaznivé pre alergikov.
28. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Na základe vzhliadnutej fotodokumentácie na Baltickej ulici prebiehala 1. Kosba 17.5.2022 následne po dvoch – troch dňoch bola pokosená tráva pohrabaná a odvezená. V súčasnosti na lokalite od Dneperskej po Baltickú prebieha 2. Kosba čo znamená, že sa v okolí vašej ulice bude kosiť už tento týždeň. Dodávateľ je zmluvne zaviazaný do 7 dní lokalitu pokosiť, pohrabať a odviesť pokosenú trávu. Na druhej fotke je zaznamenaná hrádza okolo promenádneho chodníka, ktorú spravuje SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik Povodie Hornádu, odštepný závod Správa povodia Hornádu a Bodvy , ktorá zabezpečuje aj kosenie priľahlej hrádze ako i brehy Hornádu. S prípadnými podnetmi týkajúcich sa už spomenutej hrádze sa prosím obráťte na uvedenú spoločnosť.

Prajem pekný deň.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania