Kurská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Dargovských hrdinov

Uzavretý
meno
Iveta 20. mája 2022

Dobrý deň, možno pre niekoho nepodstatné. Pred časom bolo pred bytovkami na Kurskej vyhradené miesta pre ZŤP . Tieto miesta sú buď prázdne alebo na nich parkujú BMWčka. Nemyslím si, že toto bolo potrebné pre parkovaciu politiku. Čiže sa znížil počet parkovacích miest. Na parkovisku jedinom väčšom parkovisku si tu zase parkujú dodávky firmy a pre obyvateľom sa znova zmenšuje možnosť zaparkovať. Nevidím dôvod aby dodávky lekárni, zasielkovní a neviem čoho mali zaberať polovicu parkovisku. Prikladám foto bežného večera zaparkovaných dodávok pri bytovkách. Mal by pre nich platiť zákaz parkovania pri obytnej zóne.

31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Správcom komunikácií je mesto Košice, ktoré riešilo aj vyhradené parkovacie mieste pre ZŤP v zmysle platných noriem. Od augusta 2021 je v platnosti nové VZN mesta, ktoré upravuje vyhradené miesta pre ZŤP. Zároveň sa sprísnili podmienky pre udelenie takéhoto vyhradeného parkovacieho miesta a postupne správca odstraňuje značky pre ZŤP po dobehu lehoty platnosti.
Minulí rok boli osádzané značky, ktoré neumožňujú parkovanie vozidlám dlhším ako 5 m v obytných lokalitách, aby nezaberali parkovacie miesta v tesnej blízkosti bytových domoch. Na danom parkovisku to uvedené značky umožňujú.
Pekný deň
Jozef Andrejčák

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania