Trieda SNP-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Západ

Uzavretý
meno
Jozef 04. augusta 2022

Pravidelna jazda desiatky metrov + cuvanie ci otacanie sa a tym ohrozovanie a obmedzovanie chodcov na chodniku a cyklistov na cyklocesticke zasobovanim prevadzky na Triede SNP 36 a roznych inych dodavok vykonavajucich rekonstrukcie v bytoch a pod.

04. august 2022

Odkaz pre starostu

Laura Sajdáková
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

v prvom rade sa Vám chceme poďakovať za Váš podnet vo veci: Dodávok na Triede SNP. Keďže sa aj podľa priložených fotografií nachádzajú v danej lokalite prevádzky predmetné zásobovacie vozidlá majú výnimku a preto môžu jazdiť po chodníku. Čo sa týka dodávok využívaných pri sťahovaní alebo rekonštrukcii je potrebné poukázať na nedostatočnú priechodnosť cesty na ulici Obrody. V daných situáciách je možné povoliť prejazd a vjazd na chodník aby nebránili v prejazdnosti vozidiel na cestnej komunikácií.

Mgr. Adam Beregszászi
Oddelenie Rozvoja
Mestská časť Košice-Západ
09. august 2022

Jozef

Dakujem za odpoved. Ak Vas mozem poprosit pan Beregszászi, specifikujte blizsie kto moze a kto konkretne umoznil vynimku zo zakona o cestnej premavke v tomto konkretnom pripade. Tiez, ze na zaklade akeho ustanovenia ktoreho zakona mu udelovanie takej vynimky prinalezi? T.j. povolenie jazdy po chodniku pre zasobovanie danej prevadzky a pripadne vynimku pre rekonstrukcie ak cesta na opacnej strane to neumoznuje. Urad ci meno toho, kto uvedenu vynimku vydal, kedy a na ako dlho a kde si ju moze verejnost overit. Aby sme vedeli v pripade dopravnej nehody, poskodenia povrchu chodnika ci zelene, ci bola vynimka udelena, ci bola udelena opravnene, a aby sa predislo pripadnym "zbytocnym" staznostiam obcanov na ohrozovanie a obmedzovanie atd. Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania