Trieda KVP-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ KVP

V riešení

Pri kompletnej rekonštrukcii vozovky na Tr. KVP sa menili aj obrubníky. Nové nie sú uložené bezbariérovo ako boli staré. Špáry medzi obrubníkom a dlaždicovým chodnikom neďaleko kostola sú dosypané štrkom. Úplne nevhodné pre kočiariky a starších ľudí, prip. cyklistov, vozičkárov...Teraz sa to dá hádam rýchlejšie napraviť, kým sú tam ľudia a stroje. Ďakujem.

25. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet, ku ktorému uvádzame nasledovné:
1. Triedu KVP, ako aj ostatné komunikácie, po ktorých premáva MHD spravuje na území nášho sídliska Mesto Košice a nie naša mestská časť.
2. Investorom opravy komunikácie na Triede KVP je Mesto Košice.
3. Predmetný priechod pre chodcov sa bude posúvať v rámci projektu výstavby cyklochodníka na Triede KVP do novej polohy, bližšie k výjazdu z Bauerovej ulice. V budúcej polohe priechodu je už dnes pripravený bezbariérový obrubník na strane kostola. Na druhej strane sa obrubníky budú upravovať až pri realizácii cyklochodníka. To znamená že priechod v súčasnej polohe potom prestane existovať.
4. Projekt cyklochodníka je so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok podaný na riadiaci orgán a Mesto Košice čaká na jeho schválenie. S výstavbou sa pravdepodobne začne až začiatkom budúceho roka. Do tejto doby bude súčasný priechod považovaný za dočasný a bariérový.
5. O danom "probléme" sme dňa 5.8.2022 informovali našich občanov na facebookovej stránke "Mestská časť Košice - Sídlisko KVP".

Ing. Jaromil Čop
vedúci oddelenia výstavby a majetku
Mestská časť Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania