Čechovova-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

Uzavretý
meno
Občan Ja 25. januára 2023

Na Talinskej a Čechovovej ulici je (ako všade inde) dlhodobý problém s parkovacími miestami a neustále dostávajú občania pokuty za státie na chodníkoch a podobne. podľa môjho názoru by bolo možné na uvedenom mieste za veľmi nízkych nákladov vybudovať množstvo parkovacích miest. Momentálne sa tu parkuje pozdĺžne, avšak ak by sa z priestoru odstránila časť trávnatej plochy a parkovanie by sa označilo státím na diagonálu, situácií by to výrazne pomohlo. Pozemok patrí mestu, momentálne pravdepodobne Krásnej, ale Jazero v minulosti pomohlo Krásnej darovaním časti pozemku na tejto ulici tak by nám mohli vyjsť v ústrety.

Ďakujem

27. január 2023

Odpoveď samosprávy

Mestská časť eviduje zvýšené množstvo parkujúcich áut v tejto lokalite.
Komunikácie na Talinskej ulici sa nachádzajú v k. ú. Jazero, riešenie parkovania pri obytných domoch patrí do kompetencie Mestskej časti Nad jazerom.
Čo sa týka k. ú. Krásna, pozemky a komunikácie na Čechovovej ulici sú vo vlastníctve Mesta Košice, v správe a údržbe Mestskej časti Košice - Krásna. Parkoviská sú dopravné stavby, ktoré je možné umiestňovať a povoľovať v súlade so záväzným územným plánom. Územný plán Mesta Košice zóny Krásna nad Hornádom s parkoviskami na Čechovovej ulici neuvažuje. Rezidenti v zmysle stavebných povolení majú mať vytvorené parkovacie miesta pre svoje vozidlá na svojich pozemkoch pri rodinných domoch.

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MČ Košice - Krásna

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania