Atleticky stadion plny odpadu

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Západ

Vyriešený

Kosice mesto ŠPORTU ma atleticky oval ako skladku.

25. marec 2015

Michal Jusko

Ak by sa vyhováralo mesto, tak aj vedľajší ovál nad ulicou Slobody je v dezolátnom stave. Načo platíme dane, aby sa dávali na bilbordy o tom že podporte šport. Treba činy, aby na štadiónoch bol šport nie venčovisko pre psov a príbitky bezdomovcov. Mimochodom bol som svedom ako bezdomovcov mestká polícia pred rokmi vyhnala z ležoviska, ale odpad po nich zostal. Krásne načo je mestká polícia? Aby odťahovala autá, ktoré nemajú kde parkovať, alebo aby dodržiavala mesto v čistote? Prvé je správne. Dnes som stretol dnes mestkých policajtov po 14:00 na Pokroku a oni mi povedali, aby neporaidok a zle pripravené jamy na frézovanie išiel osobne nahlásiť na ich oddelenie. Čo robia? Prečo to ešte nenahlásili? Kde sú ich výsledky? 6 panelákov zbúrali v Košiciach toto všetko je výsledok prace Zákonodarcov, Samosprávy, ...ktorých platíme a v okolí Košíc vyrastajú sídla bezdomovcov ktorí robia neporiadok, lajdácky sa opravujú cesty? Ako sa mesto a mestká polícia stará o čistotu a aby sa peniaze nerozhadovali? Tak ako štát predraženými tendrami?
25. marec 2015

Michal Jusko

Uvítal by som, keby takto s foto dokumentáciou verejne mestská polícia dokumemtovala svoju činnosť. Ktovie či by sa to mestu ktoré ich platí páčilo. TZN. Nečakajme od mestskej polície činnosť proti sebe samým. Musíme to za nich robiť my. Dokumetujme. Nech slová nahradia činy.
07. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme Vám za Váš podnet. Podnet bol postúpený Košickému samosprávnemu kraju nakoľko je vlastníkom daného pozemku.

Mgr. Oliver Kovács
oddelenie rozvoja
Mestská časť Košice - Západ
Trieda SNP 39
040 11 Košice
tel: +421911221157
fax: +421557883209
http://www.kosicezapad.sk/
08. apríl 2015

Michal Jusko

Dobrý deň, Pán Kovács nepíšete, či aj vedľajší štadión na ul . Slobody bol je tiež majetok Košického samosprávneho kraja a hlavne či to bude riešiť. Je zrejmé, že zodpovedným pracovníkom by mali znížiť platy za nekvalitu sa predsa neplatí. Udržiavať mesto v špine a neporiadku za to predsa by sme nemali platiť.
08. apríl 2015

belo VII.esterhasui

trebalo by to zrekonstruovat a uprata,a zrobit poriadny plot!!!!!!
17. apríl 2015

Oliver Kovács

Dobrý deň pán Jusko
športový areál ktorý sa nachádza v areály ZŠ Slobody na parcele č.538 v katastrálnom území terasa ( za bytovým domom Slobody 5.-25.) je vo vlastníctve mesta Košice. Váš podnet postúpim mestu Košice a pani riaditeľke na vybavenie.
20. apríl 2015

Michal Jusko

Dobrý deň, Bývam neďaleko a tak temer denne monitorujem aktivity na štadióne nad ul. Pokroku.
Je využívaný temer od 5:00 do noci 21:00 aj neskôr na šport pre rekreačných bežcov aj psíčkarov (po niektrých tam zostávajú exkrementy, paličky, a jamy za ktoré sú ich majitelia zodpovední). Psi nepatria na štadión. Ani na SPARTE nevenčia psov okolití obyvatelia.

Posledný mesiac je zvýšená aktivita vedúca k čistote. Vadí mi keď odpad zbiera osoba (v tomto prípade asi údržbár-správca), ktorá ho neurobila. Čo robí mestská polícia? Prečo nedáva pokuty za znečisťovanie? Aspoň by bolo z čoho financovať upratovanie? Ak autom zaparkujem na tráve môžu ma pokutovať. Tu sa zapratal bezdomovcami celý okraj štadióna pri betónovom plote a k neporiadku prispievajú aj oslavujúce partie pri večeroch hlboko do noci. Keby nebol plot nebol by úkryt. Za peniaze na plot dávno mohol byť zrekonštruovaný štadión a sprístupnený pre intenzívnejšie pohybové aj spoločenské aktivity obyvateľov celej Terasy aj mesta Košice. Je tam tribúnka. Super sú akcie, ktoré tu boli Volejbal, Orientačný beh, Tréningy, občas školy. To môže pritiahnuť ľudí a vytlačiť neprispôsobivých, ktorých treba riešiť "tzn. uprac si po sebe, ak ťa mestská polícia prichití a nariadi mu priniesť do zberného dvora 20, 50,100 kg odpadu". Nepotrebujeme peniaze, potrebujeme čisté prostredie, ktoré vychováva k udržaniu čistoty. PLOT by som nechal rozobrať a predať. Z príjmu robil aktivity k dennému využívaniu. Rekonštrukcii dráhy, Osvetlenia,...Kontakt na mňa máte, keď Vám chýbajú nápady a som ochotný pomôcť. Športoval som od útleho veku a mám k športu blízko aj teraz. Viem že šport aj vychováva k húževnatosti, cieľavedomosti a zodpovednosti.
04. máj 2015

Mgr. Oliver Kovács

Dobrý deň
Športový areál ktorý spravuje Športové gymnázium bol vyprataný dobrovoľníkmi a pracovníkmi malých obecných služieb Mestskej časti Košice -Západ v rámci dňa Zeme 24.4.2015.
08. júl 2015

Michal Jusko

Dobrý deň, chcem sa neobmedzovalo využívanie ale, aby si každý sám po sebe upratal. Prípadne, aby ďalším previnilcom (tím ktorí robia smetie a týka sa to aj psíčkarov po ich psoch sú na ploche jamy a paličky na aport) boli rozúčtované náklady na vypratanie. Bol by som rád, keby sa štadión čo najviac využíval pre športové a kultúrne aktivity. Nebol by priestor pre inú nekalú činnosť a zvaľadil by sa. Chýbajú na ňom napríklad verejné posilovacie stanovištia pre našu mládež, dospelých aj seniorov. Stúpla by kondícia a prestali chodiť po lekároch. Aj medzi bezdomovcami by sa našli slušné osoby, ktoré by si mohli prevziať časť starostlivosti.
08. júl 2015

Michal Jusko

Namiesto politikov by sme mali mať úradníkov aj Vás, ktorí by strážili verejné financie, aby sa neplýtvali. Je jednoduché pristaviť a zaplatiť kontejner zo spoločného. Ak to nevedia "Dovidenia". Snaživých ľudí bez práce je dosť.
31. august 2015

Marta

Oceňujem fakt, že štadión je uprataný a vyčistený, bohužiaľ ale je uzamknutý, takže rekreační bežci a iní športovci, ktorí toto športovisko využívali, sa tam už nedostanú :( Čiže ľudia, ktorí tento štadión neničili, doplatili na asociálov, ktorí tam prespávali. Nedalo by sa to znovu sprístupniť verejnosti? Mohol by tam napr. byť vrátnik na pár hodín popoludní, popr. cez víkendy aj ráno, aby dozrel na to, že na štadión budú chodiť len ľudia, ktorí si chcú zašportovať.
02. september 2015

Michal Jusko

Samozrejme štadión stravali nie pre vyvolených, ale pre ľudí a Gymnázium má vychovávať k športu. Bol som nedávno v Belehrade tam je množstvo otvorených posilnovacích stanovíšť a bežecké či cyklistické cestičky pri Dunaji naj na kopci Košutniak v lesoparku. Návody ča a ko treba robiť /cvičiť. Miesto toho, aby na štadóne boli akcie každú hodinu je zatvorený. Štadión stavali za naše. Nech nám ho vrátia ľuďom. Majú sa o neho starať. Riešiť nespratníkov. Dtto je to aj o "športe" Kde peniaze idú do reklamy nie do športu. Ak chcš športovať zaplať. Nič Ti nedáme veď z tvojich (rodičov) peňazí sme vybudovali mnohé zo súčasných štadónov pre "NÁS" (my sme si ich kúpili, dtto telocvične sú naše a preto ich zatvárame. Ak to má správcu vie sa kto to zničil a opravíme,.... Štát má slúžiť ľuďom, nie ľudia štátu. Ak som doma, denne sa dívam na štadión. Predtým tam chodili bežci (aj psíčkari-väčšina po psoch neupratala, jamy ktore vyhrabali nezahrnuli, občas bicyklisti-magori) , niektorí aj od 6:00 a tiež dlho do noci. Videl som mestkú políciou pri zásahu. Bezdomovcov vyhodili. Odpad ktorý tam nanosili, tam ostal po bezdomovcoch aj po zásahu mestkej polície. Mne prišli a odtiahli auto, lebo som parkoval nesprávne kolesom na tráve. "Mestskí, komu slúži. Čo je to za blábol že poriadok v meste. Mohli prísť s lopatami a kontajnertom a upratať po bezdomovcoch:) Nakoniec to upratali dobrovoľníci. Smutné ale pravda.
02. september 2015

Michal Jusko

Apropo ten lajdák, (neviem nájsť vhodné slová, z jeho peňazí sa štadíon nestaval) čo sa stará a kosí trávu okolo si spravil sklad na šváre. Čoskoro ovál úspešne zničí. Trávu z neho neodstraňuje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania