Strkovisko - neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

Vyriešený
meno
Dusan Tkacik 26. marca 2023

Chcel by sme pekne poprosit o napravu stavu zobrazeneho na prilozenej fotodokumentacii. Obdobny stav je pozdlz celeho praveho ramena rieky Hornad, medzi strkoviskom a riekou.

Do buducna by mohlo pomohli pravidelne a caste miestne obliadky prislusnikmi Mestskej policie, pripadne fotopasce. Nie je mozne, akceptovatelne, aby niekto neustale znecistoval okolie, obcania ci mestska cast to bude odpratavat a voci nikomu nebude vyvodena zodpovednost.

Vopred pekne dakujem

27. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Košice - Krásna v spolupráci so spoločnosťami KOSIT a. s., Slovenským vodohospodárskym podnikom š. p. a Slovenským rybárskym zväzom, organizuje túto sobotu 1. apríla 2023 pravidelnú Rybársku brigádu spojenú s jarným upratovaním povodia rieky Hornád a priľahlého Štrkoviska. Brigáda začína stretnutím o 8:00 pre MÚ MČ na Opátskej ulici, odkiaľ sa skupiny dobrovoľníkov presunú k brehom Hornádu. Rukavice, vrecia a pristavený kontajner od spoločnosti KOSIT a. s. budú k dispozícii. Dobrovoľníkov vítame napriek tomu, že kapacita rybárskeho zväzu je už naplnená.
Brigáda bude ukončená tradične pohostením, tohto roku v Krčme u Borky na Opátskej č. 22.
Žiadame občanov alebo prípadných svedkov zakladania nelegálnych skládok, aby neváhali a bezodkladne kontaktovali Mestskú políciu na t. č. 159. Len takýmto spôsobom bude možné stotožniť pôvodcu skládky a následne vyvodiť osobnú zodpovednosť za nelegálne umiestnený odpad.
Ďakujeme za podnet.
Kto? Mestská časť Košice - Krásna, ŠVP š. p. odštepný závod Povodie Hornádu, KOSIT a. s., Slovenský rybársky zväz
Kedy? 01.04.2023

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MČ Košice - Krásna
05. máj 2023

Fero

Rybári naj lapajú ryby a vlastníkovi poslať výzvu:
Mestská časť Košice – Krásna vás vyzýva na starostlivosť o Vaše nehnuteľnosti, a to na vykosenie zaburinených pozemkov a udržiavanie ich čistoty.
Aby sa zabránilo nežiaducemu stavu, žiadame vlastníkov, správcov a nájomcov (užívateľov) poľnohospodárskych i nepoľnohospodárskych pozemkov na dodržiavanie príslušných zákonných ustanovení a realizáciu opatrení proti rozširovaniu burín, inváznych rastlín a náletových drevín, čo spočíva najmä v pravidelnom udržiavaní trávnatých plôch ich kosením v čase pred kvitnutím, čím sa zabráni ďalšiemu šíreniu burín a škodcov.
Zo strany mestskej časti Krásna budete písomne vopred upovedomení o termínoch plánovanej kosby, realizovanej mestskou časťou. Týmto Vás žiadame o vykonanie kosby na Vašich pozemkoch v rovnakých termínoch.
Dodržiavaním čistoty všetkých pozemkov nachádzajúcich sa v katastrálnom území Krásna, obec Košice – Krásna dosiahneme zlepšenie životného prostredia, zníženie množenia sa škodcov a v neposlednom rade skultúrnenie prostredia, v ktorom žijeme, čo je v záujme všetkých obyvateľov a vlastníkov nehnuteľností našej šumnej mestskej časti. Ani Lunik IX neupratujú rybáry.
14. september 2023

Odpoveď samosprávy

Brigáda dopadla dobre, odpad bol vyzbieraný a odvezený. Záleží od nás od ľudí, ako dlho budú brehy Hornádu bez odpadkov.

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MČ Košice - Krásna

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania