Adlerova-zvislá značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Dargovských hrdinov

Uzavretý
meno
Róbert 15. júna 2023

Dobrý deň,

vodiči na predmetnej križovatke na Adlerovej ulici by sa podľa platných pravidiel cestnej premávky mali riadiť pravidlom pravej ruky a teda vodiči idúci po červenej šípke by mali dávať prednosť vodičom idúcim po zelenej šípke - avšak nedeje sa tak.

Odkedy bol na ulici postavený nový BD Bumblebee premávka sa zhustila a kvôli nedodržiavaniu predpisov tu často dochádza ku kolíznym situáciam. Auta idúce po červenej šípke väčšinou ani nepribrzdia a výhľadu do križovatky bránia stromy (viď foto).

Navrhujem preto riešiť dopravnú situáciu na danom mieste osadením zvislého dopravného značenia typu P1 - Daj prednosť v jazde.
Výber smeru, pre ktorý bude značka platná nechávam na Vašom posúdení. Verím, že jej osadenie pomôže situáciu vyriešiť.

Ďakujem.

21. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Riešenie problému v rámci predmetnej križovatky mestská časť Košice-Dargovských hrdinov aktuálne konzultuje s dopravným dispečingom Magistrátu mesta Košice a zodpovednými pracovníkmi Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

PhDr. Erik Stiborek
odd. ŽPVaPČ
Miestny úrad MČ Košice-DH
14. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po žiadosti mestskej časti Košice-Dargovských hrdinov adresovanej Dispečingu dopravného značenia mesta Košice sme obdržali nasledovnú odpoveď:

"- Vzhľadom na dopravný význam, nie je potrebné osadzovať dopravné značenie;
- platí všeobecná úprava zákona 8/2009 Z.z. o cestnej premávke."

Vo všeobecnosti, ako aj zo skúseností mestskej časti platí, že dopravný dispečing sa zväčša vyhýba umiestňovaniu dopravného značenia v prípadoch, kde je dopravná situácia riešená všeobecnými dopravnými predpismi, čo je aj uvedený prípad na Adlerovej ulici.

PhDr. Erik Stiborek
odd. ŽPVaPČ
Miestny úrad MČ Košice-DH

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania