Bielych albatrosov-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Barca

Uzavretý
meno
Jozef Trojan 03. októbra 2023

09. október 2023

Jozef Trojan

Jedná sa o ulicu Rastislavova 8. Čiže to spadá pod mestskú časť Juh.
10. október 2023

František Harčarik

Dobrý deň, preverovaným v interných databázach OMV MITSUBISHI ECLIPSE, s EČV: KE392OS bolo zistené, že je spôsobilé na prevádzku v cestnej premávke. Má platnú TK a EK.

Ďalej dopĺňame, že boli zrušené kontrolné nálepky technickej kontroly, emisnej kontroly a kontroly originality. Dňa 1. júla 2021 nadobudla účinnosť novela zákona č. 106/2018 Z. z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, ktorá ruší kontrolné nálepky technickej kontroly, emisnej kontroly a kontroly originality.

Od 1. júla 2021 už vodič vozidla preukazuje kontrolným orgánom vykonanie technickej kontroly len osvedčením o kontrole technického stavu časť A – technická kontrola a vykonanie emisnej kontroly osvedčením o kontrole technického stavu časť B – emisná kontrola.

Samotná kontrolná nálepka nalepená na vozidle (čelnom skle), ktorá bola vydaná do 30. júna 2021, môže zostať nalepená na vozidle (čelnom skle) počas jej platnosti, pretože bola vydaná v čase, keď sa kontrolné nálepky vydávali. Pri najbližšej technickej kontrole alebo emisnej kontrole technik tieto kontrolné nálepky z vozidla odstráni (§ 53 ods. 2 vyhlášky č. 137/2018 Z. z. a § 57 ods. 2 vyhlášky č. 138/2018 Z. z.).

Mestská polícia mesta Košice, stanica Juh.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.