Alejová-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý

Dala by sa Alejova ulica aj napriek inzinierskym sietam, ktore verim nie su vsade, ked su niekde vysadene kriky, skraslit zopar novymi stromami, resp. Nahradit kriky stromami, aby tato ulica nebola len plna bilboardov? Ludia tam zvyknu chodit behavat, zasluzili by si nejaky strom navyse.

25. október 2023

Odpoveď samosprávy

V danej veci sme oslovili SMsZ v Košiciach, ktorá trvá na svojom vyjadrení :
Citujeme:
Správa mestskej zelene v Košiciach sa v minulosti už pokúšala o výsadbu zelene (konkrétne o alejové stromy) v tejto lokalite, avšak tento plán stroskotal na množstve inžinierskych sietí (IS) v zelených pásoch a ich ochranných pásmach ( Slovak telekom, VVS – kanalizácia, SPP, verejné osvetlenie, Orange, DPMK a TEKO).

Ochrana týchto inžinierskych sietí vyplýva z jednotlivých zákonov pojednávajúcich o ich budovaní, prevádzke a ochrane (Zákon č.442/2002 Z.z. o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách a o zmene a doplnení zákona č. 276/2001 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach, ákon č.656/2004 Z.z.o energetike a o zmene niektorých zákonov, Zákon č.657/2004 Z.z. o tepelnej energetike a Zákon č.351/2011 Z.z. o elektronických komunikáciách), kde sú definované aj konkrétne ochranné pásma týchto IS, ktoré sa v tejto lokalite v závislosti od druhu IS pohybujú od 1,5 m do 4 m.

Tam kde bolo možné výsadbu realizovať, zrealizovaná aj bola, konkrétne výsadba líp a tiež výsadba niekoľkých japonských čerešní. V minulosti sme vysadené stromy museli vybrať a premiestniť na inú lokalitu – mimo Alejovej ulice.

Prícestné zelené pásy na ulici Ostrovského naša organizácia nespravuje. Táto zeleň je v súkromnom vlastníctve.

ORRaBP
Mestská časť Košice- Juh
Smetanova 4
Košice
25. október 2023

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je:
25. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania