Člnková-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Džungľa

V riešení

Som náramne nespokojný znova s kosením verejnej zelene-tráva pri chodníkoch- kosí sa pri autách!!! nikto neohlási kosenie aby sme autá presunuli, a tým pádom máme poškodené, minimálne znečistené autá!! Preplatíte mi opravu laku?? Ten spoluobčan čo kosí ani nepoužíva štít na kosačke. Navyše trávu necháva tak, bordel všade! TOTO JE ABSOLÚTNE NEPRÍPUSTNÉ!! Žiadam nápravu, verejné ospravedlnenie a nariadenie nech sa to už neopakuje! Tohto roku to nebol prvý krát, inokedy len so šťastím som kosenie vystihol a preparkoval..

15. máj 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mrzí nás vzniknutá situácia a Vaša nespokojnosť.
Keďže samospráva v súčasnej dobe trpí veľkým finančným deficitom, mestská časť sa musí snažiť hospodárne nakladať s finančnými zdrojmi a snaží sa popritom plniť úlohy, ktoré vyplývajú zo zákona SR a štatútu mesta Košice a skĺbiť všetky kompetencie a finančné prostriedky, ktoré má k dispozícii.
Taktiež kosba v mestskej časti prebieha maximálne ekonomicky na dohodu a človek, ktorý je ochotný kosiť, kosí vo svojom voľnom čase, a preto je ťažké oboznamovať s presným časom kosenie. Napriek tomu zamestnanec pred začiatkom kosenia zazvoní všetkým obyvateľom, ktorí bývajú v blízkosti aby si svoje autá preparkovali. Pri upozornení sa stretáva s aroganciou a rasistickými útokmi na svoju osobu a je tak ťažko z jeho strany prinútiť niekoho aby s ním vôbec komunikoval a presunul si svoje motorové vozidlo.
V minulosti aj pri napísaní oznamu o kosení vznikali nespokojní obyvatelia, ktorým to nevyhovovalo a ani tak na výzvu nereagovali.
Keďže Vám vznikli náklady na umytie motorového vozidla, mestská časť po ústnej dohode a po obhliadnutí znečistenia Vášho vozidla je ochotná preplatiť umytie automobilu. Pri poškodení laku nahlásime poistnú udalosť, kde príde obhliadajúci pracovník poisťovne a dohodneme sa na ďalšom postupe.
Čo sa týka verejného ospravedlnenia, keďže je tento podnet anonymný nevieme si predstaviť akým spôsobom preferujete toto ospravedlnenie či cez média alebo výhradne osobne.
Vydali sme nariadenie aby sa podľa možnosti daná situácia viac nezopakovala.
Za podnet Vám veľmi pekne Ďakujeme.

S úctou a pozdravom Mestská časť Košice- Džungľa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania