Večne plný kontajner obsypaný smetím

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Nad jazerom

Vyriešený
meno
Julius Szabo 08. júna 2016

Pri splave je kontajner, ktorý sa podľa mňa nevynáša tak často ako by bolo potrebné. Výsledkom je, že sídlisko nad jazerom potom vyzerá ako Luník IX. Na tento výsledok sa z bytu musia pozerať stovky ľudí denne a ďalšie tisíce ľudí, ktorí okolo neho prechádzajú na bicykloch, alebo pešo, vrátane detí. Chcel by som sa kompetentných teda opýtať, či by nebolo možné ho vynášať vtedy keď je plný, alebo ho úplne zrušiť. Predpokladám, že má slúžiť záhradkárom na ich odpad, a tak by som navrhol aj zmenu jeho umiestnenia tak, aby ho mali na očiach záhradkári a nie ľudia, ktorí bývajú na sídlisku alebo sem chodia len tak na prechádzky alebo na bicykloch. Sám som v detstve nič také nevidel a tak teraz netuším ako mám vysvetliť svojim deťom, prečo tam stále taký odpad je. Prosím teda aj o radu. Ďakujem.

10. jún 2016

Ing. Ján Vozár

Uvedený veľkokapacitný kontajner by mal slúžiť a čiastočne aj slúži pre záhradkárov a obyvateľov mestskej časti Košice - Krásna.Jeho umiestnenie je tiež v katastrálnom území mestskej časti Košice- Krásna.Čiže plne kompetentná v tejto veci konať je mestská časť Košice - Krásna.
13. jún 2016

Vladimír

Čo sa týka toho neporiadku okolo kontajnera za to môžu hlavne obyvatelia sídliska Nad Jazerom. Ja bývam na Vyšnom Opátskom od narodenia a neďaleko odo mňa je taktiež takýto kontajner určený pre záhradkárov. Ak ho tu pred rokmi umiestnili tak prvý rok nebol žiaden neporiadok okolo neho. Pre záhradkárov takýto kontajner úplne postačuje. Lenže za tie roky sa situácia zmenila - zhoršovala, ľudia sa stali horšími,... Neraz som sa bol prechádzať po hrádzi Hornádu a neraz som videl ako vyšlo od sidl. Nad Jazerom auto, odbočilo na Vyšné Opátske, prišlo ku kontajneru, vystúpil z neho človek, vyhodil smeti či do kontajnera alebo vedľa neho, a išiel preč. Teraz pred týždňom som bol s priateľkou sa prejsť a za 20 minút prišli zo sídl. Nad Jazerom 3 autá. Asi Vám nemusím tu ďalej písať koľko tak áut sa otočí za deň, alebo za týždeň. Ten kontajner čo je neďaleko mňa v podstate vidí celá Baltická ul. A to nepíšem ešte koľkým ľuďom ľudia z Baltickej ho ešte odporučili. Ja osobne väčšinou nosím väčší odpad do zberného dvora kde je to zadarmo. Lenže ľudia sú lenivý ísť trošku ďalej, špiniť pod oknami si nebudú, tak idú radšej pošpiniť k susedom, a žiaden človek ktorý príde ku kontajneru a náhodou je plný si nepovie odnesiem to inam. Každý kto príde vyhodí odpad aj mimo keď už do kontajnera nemôže. Inde takáto situácia nie je. len pri sídliskách. Tam kde sú kontajnery v záhradkárskych lokalitách skryté tak tam problém nie je. Tam je okolo nich poriadok. Náš pán starosta stále to rieši dookola a dáva upratovať okolo kontajnera. Ja ak by som mal byť starosta a riadna s...a tak by som ten neporiadok ktorý vznikne okolo kontajnera vždy išiel zobrať a vrátil by som ho na sídlisko. A ešte by som ho rozsipal pred každú bránu, pred každý vchod aby každý vedel, aké je to ak je neporiadok, ako to smrdí...
A čo sa týka tohto kontajneru čo je pri splave tak s tým má verím tomu problémy len starosta Krásnej. Také isté ako starosta Opátskeho. O tomto kontajnery taktiež vie veľa Jazerčanov keďže ich dosť veľa chodí do Letnej záhradky.
A vy pán ktorý ste tu napísal nie ste jediný ktorý sa na niečo také sťažuje. Možno ste jediný čo to tu napísal. A možno máte v pláne vybúrať bytové jadro a nechce sa Vám tiež ísť do zberného dvora tak píšete tu len aby čím skôr niekto zabezpečil odvoz plného kontajnera a dovoz prázdneho len aby ste mali kam vyhodiť bytové jadro...
Nehnevajte sa ale už ma to poriadne s....e čo a ako robia ľudia. Ako sami sebe robíme zle.
13. jún 2016

Julius Szabo

Súhlasím s vami, podľa mňa by pomohlo častejšie vynášanie tohto kontajneru. Ak na to nie sú peniaze, tak by pomohlo jeho zrušenie, si myslím. Ľudia by to tu už nehádzali. Žil som v Prahe 8 rokov, preto viem, že je možné žiť v čistom prostredí bez bordelu. Ľudia sa naučia nehádzať veci vedľa kontajner, ale najprv musia vidieť, že kontajner nie je plný. Ak sú naučení, že je kontajner stále plný, naučia sa aj hádzať odpad vedľa neho. Ale učiť ľudí je už vec školstva. A keďže máme školstvo v katastrofálnom stave, skúsme aspoň vynášať kontajnery, keď ich už niekam umiestňujeme. Alebo ich zrušme.
15. jún 2016

Ing. Ján Vozár

Miestny úrad mestskej časti Košice - Nad jazerom: V podstate možno súhlasiť s diskutujúcimi len konštatujeme,že menežovanie týchto kontajnerov je v plnej kompetencii príslušných mestských častí, na ktorých sa katastrálne kontajner nachádza . V prípade zistenia nekalej činnosti je potrebné to hlásiť mestskej polícií.Návrh premiestňovať odpad /p.Vladimír/ z jedného miesta na druhé /sídlisko/ nemá veľký zmysel a nemá žiadne racio. Ide tu iba o proklamovanie nespravodlivej kolektívnej viny.Sídlisko Nad jazerom má tiež svoju boľačku a to tým,že do kontajnerov na konci sídliska /Talinská ul/ navážajú ľudia odpad z priľahlých dedín.Jediným riešením je započať uzamykať jednotlivé kontajneroviská aby tam mali prístup iba ľudia,ktorí majú na to oprávnenie.
27. jún 2016

Odkaz pre starostu

Podnet bol znova odoslaný samospráve.

Martin Sarvaš, Administrátor odkazprestarostu.sk
27. jún 2016

Julius Szabo

Kontajner bol vynesený hneď ako to dostal starosta m.č. Opátske. Preposlal môj email starostovi do Krásnej a aj KOSITu a ešte v ten deň prišli, kontajner vyniesli a smetie z okolia kontajneru nasypali do prázdneho kontajneru. Na druhý deň ho zas vyniesli a odvtedy preplnený nebol a ani obsypaný smetím. Nebol síce presunutý tak aby sme ho nemali všetci na očiach, ale aspoň už to tu nevyzerá jak na Luníku IX. Takže zatiaľ to považujem za vyriešené.
08. október 2016

Julius Szabo

Čiastočne vyriešené to bolo iba chvíľu. Čas ukázal, že vynášať kontajner vtedy keď je plný pravdepodobne nie je možné. Už to zrejme začalo vadiť aj ďalším susedom, ktorí bývajú na jazere a tak skládku podpálili, takže mali víkendovú radosť určite aj tí, ktorí kontajner nevidia.

Preto by som vás chcel znovu poprosiť o presunutie kontajneru za stromy, tak aby skládku, ktorá v jeho okolí rýchlo vznikne nebolo vidieť, alebo o zrušenie tohto kontajneru.

Ďakujem.
08. november 2016

Ing. Ján Vozár

Miestny úrad mestskej časti Košice - Nad jazerom.Stanovisko k uvedenému kontajneru pri Splave sme už dali v júni 2016.Odvtedy sa situácia čo sa týka kompetencií nezmenila a preto iba opakujeme naše predošlé stanovisko.
Uvedený veľkokapacitný kontajner by mal slúžiť pre záhradkárov a obyvateľov mestskej časti Košice - Krásna.Jeho umiestnenie je tiež v katastrálnom území mestskej časti Košice- Krásna.Čiže plne kompetentná v tejto veci konať je mestská časť Košice - Krásna.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania