Odpad Čermeľ

Zodpovednosť za riešenie: Magistrát mesta Košice

Uzavretý
meno
Lucia 20. apríla 2017

Takto to vyzerá neďaleko turistického chodníka vedúceho Čermeľskými Prielohami a Detskej železnice. Kontajner odpadu sa tam vyváža raz za 2 týždne, čo je absolútne nepostačujúce. Dochádza k znečisteniu lesa a kontaminácii podzemných vôd. Je to dobrá vizitka pre mesto Košice a jeho okolitú prírodu?

04. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Na základe kontroly pracovníkom MMK – Životné prostredie a pracovníkom Kositu dňa 22.8.2017 bolo zistené, že predmetný odpad sa na mieste nenachádza. Fotka bola zaslaná 20.4.2017.

V prípade ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať.

S úctou,
Kind regards / Mit freundlichen Grüßen

Bc. Katarína Nyárádyová
Divízia služieb
Referent call centra
Kosit
04. september 2017

Lucia

Dobrý deň,
ďakujem veľmi pekne za prehodnotenie môjho podnetu. Teší ma, že odpad sa 22.8.2017 na mieste nenachádzal. Vzhľadom k tomu, že v blízkosti máme chatu a denno denne tam vidíme prechádzať turistov, cyklistov, vážime si životné prostredie odpad na fotografii z apríla 2017, ale aj odpad z iných mesiacov veľa krát osobne ručne odpratávame. Ak by sme to nerobili, mimo kontajnera v prírode, medzi stromami by bolo ďalšie smetisko. Vývážanie odpadu aspoň v letných mesiacoch raz za týždeň v tejto lokalite je absolútne nedostačujúce. Veľa krát príde Kosit a kontajner je preplnený aj 3m nad, čo samozrejme vodič nie je schopný odviesť, vietor odpad rozfúka po okolí, polovica z kontajnera sa vyháďže, aby sa kontajner vôbec dal vyviesť. Vo svojom mene,našich detí, turistov, ľudí žijúcich v okolí Vás chcem poprosiť o opätovné prehodnotenie situácie a častejší vývoz kontajnera aspoň v letných mesiacoch.
Ďakujem za pochopenie

S úctou MUDr. Lucia Mačáková

PS: Je nás veľa, ktorí sa snažíme žiť v pokore, čistote a láske s prírodou. Aký odkaz svetu zanecháme, taký odkaz svet neskôr pošle našim deťom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.