Odstránenie spomaľovača Feketeova pažiť Košice Krásna

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

V riešení
meno
Ivana Kuncová 27. júla 2018

Dobrý deň, v mene obyvateľov ulice Šuhajova žiadam mestskú časť o odstránenie spomaľovača z ulice Feketeova pažiť nakoľko uvedený spomaľovač nie je potrebný. Vodiči prichádzajúci z ulice Šuhajova spomaľujú svoje vozidlá už pred zákrutou z ulice Šuhajova k ulici Feketeova a nakoľko pri vychádzaní z ulice Feketeova pažiť na hlavnú cestu K majeru zastavujú na STOPKE, nie je ohrozená bezpečnosť ostatných účastníkov.
Určite bude spomaľovač osožnejší na iných komunikáciách.

28. august 2018

Odpoveď samosprávy

Prajem pekný deň,

v prvom rade sa ospravedlňujem za oneskorenú reakciu z dôvodu zmeny web stránky a notifikácie nových podnetov. Spomaľovací prah na Feketeovej pažiti bol osadený na základe požiadavky jej obyvateľov z dôvodu kolízií v križovatke K majeru a Feketeová pažiť. Váš podnet o odstránenie predložím na najbližšie rokovanie stavebnej komisie.

Marek Kažimír, starosta
10. september 2018

Viktor

Ja som za spomalovac. Castokrst sa tam hraju male deti. Tie 3 sekundy v zivote mi neujdu :)
10. september 2018

Ivana Kuncová

myslím, že všetci brzdia kvôli zákrute - aj tí, čo idú zhora aj tí čo idú zdola, tak si myslím, že je zbytočný. Spomaľovač nebol osadený kvôli deťom hrajúcim sa na ulici. A hlavne tí čo jazdia s rozumom, tak vopred vedia, že je to obývaná ulica a treba vždy rátať s deťmi, chodcami či cyklistami na ceste
10. september 2018

Milan Vozár

Všetci tam nebrzdia. Veď majú prednosť.
Viem o čom píšem, dennodenne vychádzam z ul.Feketeova Pažiť.
Ten retardér tam mal význam, či sa to niekomu páči alebo nie. Už 3x som sa tam skoro zrazil (a to som vchádzal krokom). Tendencia bola zo Śuhajovej retardér obchádzať zľava a pridať plyn.
Osobne som bol začiatkom augusta na MÚ požiadať o zrkadlo, ale to vraj ešte len osadia...
Ja by som to celé urobil určite naopak. Prv zrkadlo a keď uź tak potom retardér.
13. september 2018

Martin Bali

Nemyslim si, ze dovod, ze je spomalovac nepotrebny, bol dostatocny na jeho odstranenie na zaklade jedneho podnetu. Situacia sa mala predtym monitorovat a vyhodnotit z hladiska bezpecnosti. Retarder zabezpecoval vacsie spomalenie aut z ulice Suhajovej, kedze od zakruty mali vodici tendenciu zrychlit a na zaklade osobnych skusenosti dochadzalo ku koliznim situaciam pri vyjazde z ulice Feketeova Pazit pre znizenu vyditelnost. Spomalovac z hladiska hlucnosti neprekazal ziadnym susedom na blizku ale urcite zabezpecoval vacsiu bezpecnost aj ked ho obyvatelia obchadzali. Ludia byvajuci v oblasti si mozno uvedomuju moznu hrozbu aut, ktore vychadzaju z Feketeovej Pazite, ale navstevy, ine alebo podnikatelske auta tam zrychluju. Tak isto deti, ktore bicyklom vychadzaju z Pazite su ohrozene a retarder sposobi vecie spomalenie vodicov a rychlejsiu reakciu v pripade kolizie. Preto sa priklanam k nazoru opetovneho osadenia spomalovaca. Myslim ze sme vsetci za, bezpecnost okolo nasich domov. Je potrebne si skusit vyjazd z Feketeovej Pazite pre pochopenie.
13. september 2018

Viktor

Plne suhlasim s p. Balim.
15. september 2018

Duško Novák

Dobrý deň,
taktiež by som sa rád vyjadril k odstráneniu spomalovača. Každý deň vychádzam z ulice Feketeova pažiť na ulicu Feketeova pažiť, na ktorej z pravej strany prichádazujú susedia z ulice Šuhajova. Nie raz sa mi stala podobná situácia aké uviedol p. Bali.(a to i keď vychádzam autom krokom) V prípade, že chcete výsť z ulice potrebujete vystrčiť minimálne 1/3 auta do križovatky z dôvodu minimálnej prehľadnosti. To nehovorím o prípade, že chcete z ulice vycúvať von. Šoféri tu jazdia neprimerane rýchlo, a nakoľko tu nie značenie hlavnej cesty - absolútne sa nedodržuje pravidlo pravej ruky i keď ide o križovatku podľa § 2 písm. j zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke. Problémy s výjazdom z tejto ulice má každý jeden šofér- obyvateľ Feketeovej pažiti. Nehovoriac o rôznych návštevách, taxíkoch, donáškach a pod., ktorý sa ocitnu na tejto ulici prvý raz. Dovolím si tvrdiť, že je v záujme nás všetkých v prvom rade bezpečnosť osôb, a to či už deti hrajúcich sa na ulici, cyklistov, mamičiek kočikujúcich svoje deti alebo šoférov. Odstránenie spomalovača ex cathedra možno považovať za výsmech a konanie v rozpore so základnou logikou. Skúste si urobiť test proporcionality - či tie 3 sekundy v živote stoja za dopravnú nehodu. Požadujem aby bol spomalovač navrátený a taktiež aby sa osadilo zrkadlo, ktoré malo byť osadené už včera, 14.9.2018. Nedokážem pochopiť ako ste mohli odstrániť spomalovač, ktorý plnil preventívnu funkciu nielen pred dopravnými nehodami ale aj pred možným ublížením na zdraví či živote, a to bez priajatia akýchkoľvek iných bezpečnostných opatrení.
17. september 2018

Ivana Kuncová

Prosím Vás, kde ste boli doteraz? Moja žiadosť bola podaná koncom júla na web MČ - odkaz pre starostu. A až teraz sa ozývate? Musím reagovať na poznámku pána Nováka - že aj počas osadenia retardéra nastávali kolízne situácie resp. obchádzal sa retarder. Tak potom aký mal retarder funkciu resp. osoh pre bezpečnosť . Žiadnu ..Som presvedčená, že ani osadenie desiatich retarderov nenaučí niektorých ľudí jazdiť zodpovedne. Ak MČ osadí zrkadlo pre vodičov vychádzajúcich z Feketevej pažite bude to mať lepší efekt ako retarder.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.