Chýbajúce smetné koše na Hronskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Magistrát mesta Košice

V riešení
meno
Jakub 14. októbra 2018

Na Hronskej ulici zúfalo chýbajú smetné koše po oboch stranách ulice. Jediné dva koše sa nachádzajú iba v dolnej časti ulice hneď u Triedy SNP (nonstop plný kôš) a posledný druhý je u odbočky k OC Luník II. Potom nasleduje 450 metrový úsek hore až k Popradskej ulici bez jediného koša. Tam sa dá dostať po ďalších 50 metroch k miniaturnému košu na zastávke Hronská, ale ten je taktiež nonstop preplnený. Kedže i vzdialenejšie kontajnery v bočných uliciach sú uzamknuté, ľudia hádžu odpadky popri ulici na trávu a pod stromy. Najhorší je najmä úsek Hronskej medzi Popradskou a ulicou Slobody.

18. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Odpadkové koše zámerne umiestňujeme iba na hlavné ťahy chodníkov, nakoľko ich ľudia zvyknú zneužívať a hádžu do nich komunálny odpad – potom vzniká ten problém, že sú nonstop preplnené.
Na vnútrosídliskových chodníkoch umiestňujú odpadkové koše jednotlivé mestské časti poprípade ak sa chodník nachádza v parku tak Správa mestská zeleň. V blízkostí obchodných centier by koše mali umiestňovať správcovia budov nakoľko ich podnikateľskou činnosťou vzniká odpad.



Magistrát mesta Košice.
24. marec 2019

Jakub

Je teda možné umiestniť odpadkový kôš aspoň na križovatke ulíc Hronskej a Slobody, kde býva koncentrácia odpadkov na zemi vysoká a aby ľudia ktorí zodvihnú odpadky zo zeme ich nemuseli nosiť k najbližšiemu (obvykle preplnenému košu) takmer pol kilometra?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania