Problém s parkovaním Uralská, Ladožská

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Nad jazerom

Uzavretý
meno
František 08. novembra 2018

Dobrý deň,

chcel by som upozorniť na to, že na Uralskej ulici aj napriek v minulosti vybudovaným parkovacím miestam existuje problém s parkovaním. Ten sa v posledných dňoch zhoršil z toho dôvodu, že ZŠ Jozefa Urbana - Jenisejská 22 zakázala parkovanie vo svojom areáli. Problém je aj na Uralskej ulici pri Detskom domove, kde autá parkujú pozdĺž komunikácie, pričom tu nastáva problém hlavne v ranných hodinách, kedy sa protiidúce autá nemajú kde vyhnúť. Mestská časť sa rozhodla ponechať si vo vlastníctve OC Čingov. To však bude mať stále viac problematické zásobovanie, pretože tu nie sú parkovacie miesta a nákladné auta budú obmedzované autami popri ceste ale aj pri novom pohostinstve Ural. Pomohla by výstavba parkovacích miest kolmo pozdĺž Uralskej ulici pri Detskom domove.

F.

03. december 2018

Odpoveď samosprávy

V uvedenom úseku pred Detským domovom nie je možné vybudovať parkovisko z technických príčin - existencia vodovodného potrubia.

Miestny úrad mestskej časti Košice - Nad jazerom,oddelenie výstavby. Ing. Ján Vozár:
10. december 2018

Miloš Fara

Na odpoveď zástupcu samosprávy sa spýtam rovnako, bez pozdravu. Šikmé parkovanie pri plote materskej školy je rovnako neprípustné? Ako je to s existujúcimi parkovacími miestami pri detskom domove na úrovni Ladožskej ulice, tam potrubie nie je?
10. december 2018

František

Na tú odpoveď som ani nereagoval, pretože charakterizuje celý prístup samosprávy k situácii a ochotu riešiť problémy občanov. Ak je Ing. Ján Vozár z oddelenia výstavby a disponuje informáciou, že je tam vodovodné potrubie (ktoré pokiaľ viem, nie je po celej dĺžke úseku, ale len kolmo od Uralu k ZŠ a MŠ) a zároveň je platený z peňazí daňových poplatníkov, tak by v ňom automaticky mala vyvstať ochota riešiť tento problém a povedať, kde je možné urobiť to parkovanie a ako je možné aspoň z časti pomôcť v tejto problematike. Bohužiaľ asi je to človek na nesprávnom mieste.
10. december 2018

František

Prvým výsledkom mnou popisovaných problémov a chýbajúcich parkovacích miest je totálne rozrytý trávnik od zásobovacích áut, ktoré sa nedokážu vytočiť okolo parkujúcich áut. Blato je na ceste a na chodníkoch, ktorými denne prejdú stovky detí do a zo školy nevynímajúc ľudia z Jenisejskej ulice na zastávku, do obchodu atď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.