Nevynesený kontajner na sklo

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Západ

Vyriešený
meno
Boris Trnka 02. decembra 2018

Dobry den, chcel by som poprosit o vynesenie kontajnera na sklo nakolko je uz niekolko tyzdnov plny. Najidealnejsie by bolo ho spat zamenit za kontajner na komun. odpad ako tomu bolo v minulosti.
Jedna sa o kontajnerove stojisko pre 4 kontajnery pri vchode Ruzova 35 od ulice Idanska.
Momentalne tu mame po jednom kontajnery na kom. odpad, papier, plast a spominany na sklo. Lepsie by boli dva na komunalny, a po jednom na papier a plast. Na sklo su v okoli a nezvykli byvat plne.
Vdaka za pomoc.

02. december 2018

Boris Trnka

Tiez, ak by sme mohli zverejnit kontakt, komu tento podnet budete adresovat, budem vdacny. Pisat na KOSIT ani na [email protected] ci [email protected] zatial nepomohlo.

Vdaka.
03. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Trnka , ďakujeme za podnet.
Vašu požiadavku postupujeme na vybavenie spoločnosti Kosit, nakoľko zber skla mal byť vykonaný 7.11. Ďalší zber je naplánovaný na 5.12. Periodicita vývozu triedenej zložky odpadu - skla je 1 krát mesačne.
Váš podnet vo veci zmeny skladby kontajnerov považujeme za neopodstatnený. Kontajnerovisko 105 Ružová 41 kapacitne postačuje pre primárnych užívateľov z bytových domov Ružová 39,41,43. Kontajner na sklo je pernamentne využívaný na triedenie skla viď. foto z dnešného rána.

S pozdravom

Mgr. Oliver Kovács
oddelenie rozvoja
Mestská časť Košice - Západ
Trieda SNP 39
040 11 Košice
tel: +421911221157
fax: +421557883209
http://www.kosicezapad.sk/
www.facebook.com/kosice.zapad
03. december 2018

Zuzana Trnková

Dobry den, co sa tyka stavu kontajnera na komunalny odpad, fotka, ktoru ste uviedli je z dnesneho doobedia kontretne cas po 10:00. Prave v tom case prisli smetiari a kontajner vyviezli. Bola som pri tom osobne pritomna. Stav predtym bol taky, ze sa smetie valalo po zemi, pretoze kapacita nestaci. Po vysypani kontajnera museli smetiari este lopatou ponahadzovat smetie spat do kontajnera..konkretne 7x. Zvysok komunalneho odpadu ludia hadzu do okolitych nadob na plast a papier a tym separacia straca akykolvek vyznam. Do tohto smetiaka totizto vyhadzuju odpad aj ludia z dalsich vchodov napr. 29,31 (ked idu rano smerom ku Galerii nenosia smetie do svojho smetiaka ale do toho co maju po ceste) Bolo by fajn, keby ste boli viac otvoreni podnetom od obcanov, pretoze my v tom zijeme a vidime to kazdy nie...nie len raz ako vy, ked si to pridete vyfotit.
Co sa tyka kontajnera na sklo, ten nebol urcite vyneseny ani avizovaneho 7.11 a plny je z toho dovodu ze pod flasami sa nachadza aj odpad, ktory tam nepatri. Verim, ze som vam situaciu dostatocne objasnila a dojde k vzajomnemu porozumeniu...neradi by sme prisli o doveru voci vasej institucii
16. december 2018

Boris Trnka

Dobry den,

Vase vyjadrenie o neopodstatnenosti mojej poziadavky povazujem za neopodstatnene a hlavne neznale situacie. Prilozene foto su zo soboty poobedia. Kontajner na sklo sluzi na vsetko mozne a obcaj aj na sklo. Ako vidite, separacia cohokolvek v tomto pripade nema ani zmysel ... Naviac, kontajner na sklo mame o 10metrov dalej ako aj z druhej strany bloku a pri dalsich 2 kontajneroviskach pri parkovisku medzi blokmi Ruzova a Idanska.

Skuste pocuvat podnety od tych, co tu byvaju a denno-denne musia bojovat s bordelom zapricinenym nikym inym a nie rozhodovat podla jednorazovej navstevy raz za rok aj to na zaklade prave nasho podnetu.

Vdaka.

Obcania poctivo platiaci mestske dane, ktori maju snahu o krajsie okolie ...

PS: a to tu este nie su vianoce ... tesime sa na bordel potom.
18. december 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

aktualizácie podnetu opätovne preposielame samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
16. február 2019

Boris Trnka

Dobry den,

Dovolte mi odozvu ohladne aktualne situacie s kontajnermi v lokalite ul. Ruzova/Matuskova.

Vdaka za oznam pre obyvatelov, no v kontexte uskutocnenych zmien mi pride trochu kontraproduktivny.

Na kontajneroviskach 103, 104 a 105 boli odobrate kontajnery na separovany odpad a boli nahradene kontajnermi na komunalnym odpad, no na kontajnerovisku 111 nedoslo k ziadnej zmene a teda je tam zbytocne vela kontajnerov na komun. odpad a malo na separovany. Vyzva nosit papier, sklo tam sa tym mina ucinku, lebo su plne kontajnery.

Preco nedoslo k zmene ako bolo navrhovane/ziadane na stretnuti? Preco sa robi experiment miesto osveceneho nastavenia poctu kontajnerov, resp. bez odkontrolovania v terene?

Na stretnuti bolo navrhnute a dohodnute, ze na kontajneroviskach 103, 104 a 105 budu dva kontajnery na komun. odpad a 2 na separovany zber.
S tym, ze kontajnery na separ. zber sa "prestriedaju". Vysledok mal byt napr.:
* 103 - 2 komun. + sklo + papier
* 104 - 2 komun. + papier + plast
* 105 - 2 komun. + plast + sklo

Rovnako bola ziadana/dohodnuta vymena 1-2 kontajnerov na komun. odpad na stanovisku 111 za 1 na papier plus pripadne 1 na plast. Vysledkom by boli 2 kontajnery na papier, 2 na sklo a 2-3 pre plast + zvysok na komun. odpad. Z toho, co vidim, by toto mala byt vhodnejsia kombinacia ako ta aktualna (1 kontajner na papier je proste na tuto lokalitu malo).

Vdaka za pochopenie a snahu pomoct.

PS: s prichadzajucou politikou zalohovania plastovych flias bude asi treba menej kontajnerov na plast, ale tu sme este daleko od uvedenia do reality.
06. apríl 2019

Boris Trnka

Vdaka, situacia bola vyriesena

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania