Európska trieda-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Sídlisko Ťahanovce

Uzavretý
meno
Michal Novák 07. apríla 2019

Dobrý deň,
Na Európskej triede - Zastávka Berlínska je neporiadok, hlavne špaky. Do budúcna by situáciu možno čiastočne vyriešilo osadenie smetných košov s popolníkmi.

08. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

len v sobotu 6.4.2019 sa zúčastnilo brigády na očiste sídliska Ťahanovce 150 ľudí. Vyzbierali sa tony odpadu. MČ už v súčasnosti robí smetiarskú organizáciu a za ľuďmi vynáša záchodové misy, chladničky,práčky, nábytok, postele, matrace ( patrí to vždy na zberný dvor). Vy píšete o špakoch - ohorkoch z cigariet a vytváraniu vlastne kvalitných podmienok pre fajčiarov.Zákon platí pre každého a preto MČ vždy vytvára podmienky najmä pre slušných obyvateľov sídliska. Napíšte mi prosím, že kde sa nachádzajú tie údajné odpadky. Teraz nemyslím na ohorky z cigariet. Ďakujem za skorú odpoveď k tým údajným odpadkom. Po odpovedi hneď ráno tie údajné odpadky pozriem. Ináč, otázočka. Ten neporiadok po našom sídlisku - aj to, čo píšem vyššie ( záchody , chladničky, postele, matrace, práčky ) spôsobila naša MČ, starosta MČ, zamestnanci MČ? Ak áno, tak mi to prosím tu napíšte. Robím úplné maximum a mnoho času venujem práve tomu poriadku na celom sídlisku Ťahanovce. Aj napriek tomu, že obyvatelia sa správajú tak, ako to reálne vidíme prosím prejdite sa dnes po našom sídlisku a záchody, práčky, chladničky ,nábytok nevidíte. Tie špaky na zastávke Berlínska ráno pozrú naši zamestnanci. S úctou, Ihnát - starosta.

Miloš Ihnát - starosta MČ
08. apríl 2019

Michal Novák

Dobrý deň, odpadkový kôš s popolníkmi bol návrh ako by ohorky z cigariet nemuseli skončiť na zemi ale v popolníku. To že sa na zastávke nesmie fajčiť je samozrejme pravda, ale ako vidíte deje sa opak. K položenej otázke pán starosta. Ja som hovoril o neporiadku, odpadky sú spomenuté v nadpise, kategórii podnetu - nakoľko tam nie je samostatná kategória na špaky.
S úctou,
M. Novák
03. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Novák,
napriek tomu že je Váš podnet staršieho dátumu, riešením podnetu sme sa aktívne zaoberali. Aj keď sú v lokalite 2 smetné koše, problém s ohorkami máme neustále. Preto sme sa rozhodli pre alternatívne riešenie, a to v lokalite osadiť špeciálny "anketový " kôš na ohorky kde vhadzovaním ohorku fajčiar hlasuje za jednu z možností v ankete. Nakoľko sa ale po osadení tohto koša strhla zo strany obyvateľov pomerne značná kritika na toto riešenie, a to predovšetkým z dôvodov, že jeho osadením motivujeme ľudí k fajčeniu, obzvlášť k fajčeniu na zastávkach. Aj napriek tomu že bol tento kôš umiestnený mimo priestoru autobusovej zastávky, obyvatelia s jeho osadením nesúhlasili, preto bol kôš z lokality stiahnutý. Bohužiaľ v takomto stave vieme Váš podnet riešiť len čistením priestoru čo je ale z hľadiska času a našich kapacít pomerne náročné a nie úplne ideálne riešenie.l

PhDr. Jaroslav Žďára
Oddelenie rozvoja, dopravy, životného prostredia a vnútornej správy
Miestny úrad mestskej časti Košice Sídlisko-Ťahanovce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania