Jenisejská-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Vladimír 24. apríla 2019

Zdravím,
v roku 2015 bola rekonštruovaná hať na Hornáde medzi MČ Vyšné Opátske a MČ Nad Jazerom. Ak sa to dokončilo bol to otvoriť vtedajší premiér Robert Fico. Robilo sa okolo toho veľké halo, pohostenie atď. ale pritom od MČ Vyšné Opátske odvtedy je nedokončený chodník pre peších. Prečo nie je dokončený ak lávka je určená aj pre prechod peších a hrádza po obidvoch stranách taktiež ? Nie je tam žiaden zákaz pohybu peších... Od strany sidl. Nad Jazerom sa chodníky - prístupy k lávke krásne dokončili ale na opačnej strane to dokončené nie je. Chodník je pri ulici Šípkova čo patrí do MČ Vyšné Opátske ale chodník patrí k sídl. Nad Jazerom. Chodník využíva veľa ľudí, a dosť aj ľudia so psami zo sídliska ak ich idú venčiť.
Je ťažké tam spraviť jednoduchý rovný chodník ?

27. máj 2019

Vladimír

Kedy to bude riešené ?
28. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. jún 2019

Vladimír

Bude to riešiť Jazero alebo nebude ? Či mám písať inam a zase ma odkážu na Jazero ?
06. január 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Celá stavba vrátane chodníka je vo vlastníctve Slovenskej republiky v správe:
Slovenský vodohospodársky podnik, š. p..
Ďumbierská 14
04159 Košice
25. január 2020

Odpoveď samosprávy

Prepojenie lávky a ľavobrežnej koruny hrádze nad haťou Vyšné Opátske bude doriešené v rámci pripravovanej stavby „Košice protipovodňová ochrana mesta - úprava ľavého brehu Hornádu v rkm 29,900 - 31,550“. Na predmetnú stavbu je vydané územné rozhodnutie.


S pozdravom

Ing. Stanislav Dobrotka
SVP š.p. OZ Košice
27. január 2020

Vladimír

Dobrý deň,
pred niekoľkými rokmi som si tu na internete prečítal článok ako vláda SR poskytla cca 39 000 000 € na protipovodňové opatrenia v Košiciach. Tieto peniaze mali riešiť komplet protipovodňovú ochranu Košíc od Ťahanoviec až po Krásnu. V tomto období ste zvyšovali hrádzu v MČ Džungľa ktorá stála cca 250 000 € aspoň tak ste to uviedli. V tom čase ste mali začať so zvyšovaním kapacity koryta Hornádu v MČ Sever a MČ Staré mesto. Od vtedy nikto nepostrehol že sa niečo také tam spravilo na pravom brehu ako bolo sľúbené. Ak sa má zväčšovať koryto Hornádu tak to snáď znamená že tam uvidíme nejaké buldozéry, bagre ktoré budú bagrovať... No nič také tam nebolo. To že niekedy pokosíte trávu to neznamená že je zväčšené koryto predsa. Namiesto toho ste tam vybudovali krátky chodník ktorý vedie nikam a nemá nič spoločné so zvýšením kapacity alebo zvýšením hrádze... Za tie peniaze ste mali rekonštruovať hať na Vyšnom Opátskom, čo sa aj stalo, lenže v roku 2016 - 2017 ste mali podľa Vašich sľubov robiť ochranné hrádze už aj v MČ Sever, Ťahanovce, Krásna a Vyšné Opátske. Dnes máme rok 2020 a ani sa len nezačalo !!! Toto všetko som si ja nevymyslel toto hovorili páni z SVP š.p. OZ Košice pre média.
Mňa by zaujímalo kde sú tieto peniaze ? Kam išli ? Hať na Vyšnom Opátskom ste len rekonštruovali a prišli ste ju otvoriť s premiérom Róbertom Ficom a ostatnými, pili ste tu šampanské, usmievali ste sa akoby nič. A prečo ste delegáciu nezobrali aj na opačnú stranu Hornádu - hate ? Prečo ste boli len na sídlisku Nad Jazerom ? Ste sa báli že Vás skritizuje za nedokončený chodník ? Za to veľké blato po rekonštrukcii čo tam zostalo ?
Je zaujímavé že pred rekonštrukciou hate tam chodník bol. A teraz ? Teraz máme zrekonštruovanú hať, na jednej strane ste chodníky spravili napojili ste sa tak na ostatné chodníky ako má byť a na druhú ste sa vykašľali...
Prečo tam nemôžete spraviť niečo dočasné ? Veď stroje mechanizmy ľudí máte. Je problém prísť zakúpiť nejaké betónové kocky a spraviť to tam za deň dva len nech ľudia nechodia po blate ?
Pred cca troma rokmi bol uvedený článok v denníku Korzár o tom že sa hrádza a prístupová komunikácia idú opravovať. Pred dvoma rokmi to bolo opäť uvedené. Pred vyše rokom v decembri taktiež. Stále to hovoril nejaký hovorca SVP š.p. OZ Košice. Ja bývam pri Hornáde od mala, pred domom máme našu cestu a o kúsok ďalej ďalšiu cestu ktorá patrí Vám SVP š.p. OZ Košice. Vaša cesta je v dezolátnom stave, v havarijnom už dávno bola, toto neviem k čomu prirovnať. Chodí po nej kopec áut, neuveriteľne je prašná, všetko to dýchame... Kedy aj tú cestu budete robiť ? Ak ju nedokážete opraviť tak ju potom nejako uzavrite ak je Vaša, ale to potom neviem ako sa domov dostanú ľudia ktorý bývajú nižšie, ktorý tam majú záhradky, záchranne zložky a tak pod.
Prosím Vás nepíšte mi tu zase že bude doriešené niečo, že je vydané územné rozhodnutie a tak pod.
Ak už tú cestu nechcete spraviť, lebo je to komplikovanejšie, tak Vás žiadam o dočasné prepojenie chodníka pri hati Vyšné Opátske aby ľudia nemuseli chodiť po blate. Dajte tam nejaké kocky betónové na šírku aspoň meter, alebo tam vysypte nejaký štrk ktorý prejdete s valcom, dobre ho zhútnite a máte to hotové za hodinu.
Chcem vedieť Vaše riešenie, vidieť výsledok, a nechcem počúvať nejaké blbé výhovorky a tak pod. Na toto vôbec nikto nie je zvedavý. Mňa by zaujímalo ak by ste pred domom mali blato či by sa Vám dobre chodilo...
Vopred ďakujem za odpoveď a za riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania