Ukrajinská-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

Vyriešený
meno
Maja 04. júna 2019

Dobrý deň, ešte minulý týždeň bolo sľúbené pokosenie Ukrajinskej ulice, no ku dnešnému dňu to tak nie je. Kde je problém? Myslím že je to zlá vizitka Krásnej, hlavne pre vodičov, ktorí prechádzajú našou mestskou časťou.

06. jún 2019

Jakub

Poslednou dobou je (na Slovensku i v zahraničí) trend nekosiť trávu tak často a na krátko a podporiť tak miznúci hmyz, vtáky a zadržovanie vody. Pokiaľ je to tento prípad mohli by to asi lepšie komunikovať s luďmi.

Napríklad radnica v Leviciach:

„Intenzívne kosenie škodí rastlinám i faune, ktorá pre svoj životný priestor využíva trávnaté porasty. Kosením sa zároveň zamedzuje jednoročným rastlinám vysemeniť sa. V rámci mesta sa preto vyčlenia plochy s frekvenciu kosenia jeden až dvakrát do roka,“

alebo z ČR:

"Města v Karlovarském kraji se letos budou řídit doporučením ministerstva životního prostředí a přestanou v některých lokalitách sekat trávu příliš nakrátko. Delší vegetace totiž lépe zadržuje vláhu v půdě a podporuje rozmanitost druhů. Navíc díky tomu očekávají návrat motýlů a včel."

https://www.interez.sk/levice-dali-stopku-koseniu-mesto-chce-zakladat-biodiverzitne-luky-kde-sa-zachova-rozmanitost-rastlin-a-zivocichov/

https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/sekani-trava-krajina-zelen-park-motyl-vcela-priroda.A190530_479014_vary-zpravy_ba?
10. jún 2019

Maja

Áno určite máte pravdu, čo však alergici? V prípade trávových alergií platí, že čím častejšie sa kosí a zabráni sa trávam dorásť, tým je menej problémov s alergiou.
10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Údržbu pozemku vrátane kosenia zabezpečuje vlastník pozemku. V prípade Ukrajinskej ulice ide o Mesto Košice. Kosenie prebehlo minulý týždeň vo štvrtok a v piatok, 6. a 7. júna.

Ing. Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice Krásna
24. september 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Košice pokosilo okraj cesty II/552 na Ukrajinskej ulici 7. júna tohto roku.

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice Krásna

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania