Južná trieda-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Magistrát mesta Košice

Vyriešený

Dobrý deň, vodiči nerešpektujú vodorovné dopravné označenie chodníka pre peších vedľa FRESHu a svoje autá parkujú úplne na chodníku. Prejsť s kočiarom nie je možné. Chodci to majú asi preletieť... Prosím o postupenie priamo na mestskú políciu.

07. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet vo veci parkovania motorových vozidiel na chodníku pred OC Fresh na Južnej triede sme odstúpili Mestskej polícií stanica Košice - Juh, ako aj správcovi a vlastníkovi miestnych komunikácií t.j. mestu Košice, ktoré zároveň plní aj funkciu cestného správneho orgánu.

MÚ MČ Košice - Juh, ORRaBP
07. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
problémové parkovanie motorových vozidiel na chodníku resp. za vyznačeným vodorovným dopravným značením na predmetnom chodníku pri OC Fresh - Južná trieda priebežne monitorujeme a riešíme ako porušenie zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke už od roku 2018. Následne bol zaslaný aj podnet správcovi a vlastníkovi miestnych komunikácií t.j. mestu Košice, ktoré zároveň plní aj funkciu cestného správneho orgánu, ktorý najbližšom období v mesiaci jún 2019 bude realizovať osadenie pevných zábran (stĺpiky) ktoré znemožnia parkovanie motorových vozidiel na chodníku.


Ing. Stanislav Pusta, veliteľ stanice MsP Košice Juh
07. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Podľa vyjadrenia vlastníka a správcu miestnych komunikácií boli na rokovaní dispečingu dopravného značenia odsúhlasené zábranové stĺpiky na zamedzenie parkovania motorových vozidiel na chodníku pred OC Fresh na Južnej triede. V najbližších dňoch dôjde k ich osadeniu na predmetný chodník.

MÚ MČ Košice - Juh, ORRaBP
13. júl 2019

Stanislav Iglarčík ml.

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Takto by to malo vyzerať. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.