Čiernomorská-lavička-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Nad jazerom

V riešení
meno
Bibiána 20. júna 2019

Dobrý deň, chcela by som poprosiť kompetentných o odstránenie, resp. premiestnenie lavičky na Čiernomorskej ulici v blízkosti jazera. Lavička je schovaná pod stromami a v čase apríl- október sa tam sústreďujú bezdomovci, asociáli a opilci, ktorí tam robia hluk, vulgárne sa vyjadrujú, prespávajú, dokonca i počas dňa. Pôsobí to rušivo nielen na okoloidúcich, obyvateľov priľahlých vežiakov ale najmä na deti. Navrhujem premiestniť ju o pár metrov bližšie k parkovisku, popri cyklochodníku smerom na Azovskú ulicu, na viac viditeľné miesto. Ďakujem za pochopenie.

24. jún 2019

Lenka

K tomuto návrhu by sa asi pripojilo viac obyvateľov spomenutej ulice, teda hlavne asi tí, čo majú okná a balkóny otočené k jazeru. Nachádzajú sa tu tri takto skryté lavičky pod Lipami. Na lavičkách na oddych by nebolo nič zlé a je fajn, že ich v našej peknej lokalite máme, len je otázne, či ich vieme využiť na relax. Ako je spomenuté v predošlom príspevku, sú totiž permanentne obsadené bezdomovcami a partiami neprispôsobivých spoluobčanov, ktorí tam popíjajú alkohol, hulákajú až do neskorých nočných hodín a tiež prespávajú. O neporiadku, čo po sebe zanechávajú ani nehovorím. Ostáva tam po nich špinavé oblečenie, fľaše, častokrát aj porozbíjané, rôzne zbytky a obaly z jedla. Myslím, že by bolo dobré premiestniť tie lavičky o niečo ďalej smerom k pláži, kde nebudú pred blokmi, ale popri chodníku, ktorý ide paralelne s plotom školy Bukovecká.
06. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
keďže uvedené lavičky boli osadené na podnet obyvateľov Čiernomorskej ulice a členov komisie Výstavby, verejného poriadku a životného prostredia navrhujeme riešenie odstránenia rovnakým princípom ako u všetkých zmien pri lavičkách a to nadpolovičnou väčšinou obyvateľov, ktorí budú súhlasiť s ich demontážou. Ak si napríklad na domovej schôdzi odsúhlasí nadpolovičná väčšina obyvateľov takúto požiadavku, samospráva Vám vyhovie a bude to rešpektovať.
Ďakujeme za podnet.
Kto? Odd. VaIČ, MÚ MČ Košice - Nad jazerom
Kedy? 06.01.2020

Milan Derfiňák, odd. VaIČ, MÚ MČ Košice - Nad jazerom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania