Šípkova-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Vyšné Opátske

V riešení
meno
Eva Németová 15. júla 2019

Naša prístupová cesta k rodinnému domu na Šípkovej ulici číslo 10 je samá diera. Pri hocijakom daždi, nemusí byť ani búrka ani dlhšie trvajúci dážď sú tieto diery plné vody, aj 40cm. Chcem odovzdať p. starostovi Vyšného Opátskeho odkaz, aby už začal niečo robiť, aspoň základnú údržbu, (ako po zimnom období) , lebo veľmi dobre vie ako to tu vyzerá. Cestu má v prenájme, tak nech sa nevyhovára na majiteľa alebo kataster!

15. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), š.p., Správa povodia Hornádu a Bodvy. Predmetnú cestu, ako píšete, nemám ani ja ako starosta, ani Mestská časť v nájme. Cesta bola a je obslužnou komunikáciou SVP, š.p. a vlastníkom je Slovenská republika. Viem, že sa to obyvateľom, ktorí touto cestou prechádzajú moja odpoveď nepáči, no z pohľadu našej samosprávy sú to fakty, nie výhovorky. SVP má v pláne rekonštrukciu tejto cesty, o ktorej sa priebežne informujem na SVP a príslušnom stavebnom úrade napriek tomu, že cesta je v katastri MČ Nad jazerom. Na ostatnom jednaní na stavebnom úrade sme sa dohodli, že k územnému konaniu bude prizvaná aj naša mestská časť.
27. august 2022

Marek Pasterovic

Šípkova-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Dobrý deň chcem sa opýtať kedy sa bude opravovať cesta na ulici šípková popri rieky Hornad .
30. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Nechcem sa opakovať, platí moja odpoveď zo dňa 15.7.2019. Nebudem písať verejne klamstvá.
Od tohto dátumu, na moju žiadosť bola Mestská časť účastníkom územného konania a bolo dohodnuté, že na pravej strane koruny hrádze bude chodník pre peších, nie cyklistický chodník. Územné rozhodnutie je právoplatné. Po jeho vydaní SVP, š.p. začalo s prípravou stavby, konkrétne s projektovou dokumentáciou predmetnej stavby. Začiatkom júla som inicioval stretnutie s kompetentnými pracovníkmi SVP, š.p., kde som dostal odpoveď, že projektová dokumentácia k stavebnému povoleniu je vyhotovená a začali sa expedovať požiadavky na vyjadrenie dotknutým organizáciám. Projektová dokumentácia obsahuje niekoľko objektov, hlavne rekonštrukciu účelovej komunikácie, chodníka na korune hrádze a protipovodňové opatrenia. Podľa informácií z ostatného jednania predstava SVP, š.p. je taká, že ešte tento rok očakávajú vydanie stavebného povolenia a budúci rok 2023 realizáciu stavby s podporou EÚ.
Tieto informácie si môžete overiť priamo v SVP, a.s., pokiaľ si myslíte, že Vás zavádzam alebo klamem.

Ing. Viktor Mikluš
starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania