Michalovská-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Západ

V riešení
meno
Ivana 29. júla 2019

Od uzamykateľného kontajneroviska na Michalovskej ulici majú kľúče aj neprispôsobiví spoluobčania, ktorí tam pravidelne chodia koše prehrabávať a robiť neporiadok. Odpoveď jedného z nich, odkiaľ majú kľúče, bola - od Kositu.

29. júl 2019

Matus

Vsetci romovia maju ten jeden jediny kluc ktory pasuje do kazdeho kontajneroviska....to znamena ze zo svojim klucom otvorite vsetky kontajneroviska. Nikto tuto situaciu neriesi a ano original kluc sa k nim dostal cez pracovnikov ktory upratuju kontajneroviska.
30. júl 2019

Stanislav Iglarčík ml.

oplotenie v tom prípade stráca svoj zmysel.
30. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Ivana,
ďakujeme Vám za podnet. Projekt Humanizácia kontajnerovísk sa rozbehol v roku 2013. V tomto roku bolo pilotne zlúčených a uzamknutých niekoľko kontajnerovísk. Po pozitívnom zhodnotení vplyvov projektu sa pokračovalo v jeho realizácií do konca roku 2018.
Základnou a nosnou myšlienkou projektu je zabezpečenie nádob kontajnerov, resp. vstupu do priestoru uzamykateľného kontajneroviska pred neoprávnenými osobami (t.j. neprispôsobivé a asociálne osoby). Následným synergickým efektom je zvýšenie poriadku, čistoty a bezpečnosti prostredia v dôsledku zmeny “preferencií alebo migračných trás neprispôsobivých obyvateľov“. Výsadbou živého plota (popínavé rastliny pri konštrukciách kontajnerov kde to ich umiestnenie dovoľuje) sa dosiahne vyššia miera estetizácie tejto technickej infraštruktúry a jej lepšie „splynutie“ s okolitým prostredím.
Tak ako každý iný projekt, aj tento si vyžaduje určitý čas nato, aby mohol plnohodnotne fungovať. Príkladom sú poriadok a čistota v okolí už postavených uzamykateľných kontajnerov na Terase.

Dovoľujeme si Vás preto požiadať o súčinnosť pri riešení tohto občasného problému vo veci „nezákonne vstupu prípadne nezákonne uloženého odpadu – neznámou osobou mimo kontajneroviska". V prípade že ste svedkom takéhoto konania prosíme Vás aby ste bezodkladne kontaktovali v danej veci Mestskú políciu na tel. č. 159 , ktorá promptne zakročí. Vo veci „odpratania“ veľkoobjemového odpadu Vašu požiadavku zároveň postupujme na vybavenie mestu Košice.

Vopred Vám ďakujem za súčinnosť.
Kto? Mestská polícia

S pozdravom

Mgr. Oliver Kovács
vedúci
oddelenie rozvoja

Trieda SNP 39
040 11 Košice
tel : +421557883241
fax : +421557883209
http://www.kosicezapad.sk/
FB: www.facebook.com/kosice.zapad
31. júl 2019

Matus

Toto ma pobavilo fakt, poviem Vam ako to je. Zavolate hliadku, ta kym dojde romovia su uz prec a nic sa nevyriesi. Denne tak jedno kontajnerovisko obehne nespocetne mnozstvo romov. Je to ako najazd kobiliek len postupny. Kazdy dojde, popozera sa, otvori si branku a ide na shopping. Ak ma hliadka stastie a dojde kym tam su tak im zoberu ak najdu kluc a tot sio. No o par blokov dalej uz je dalsia skupina, daju si novy kluc a takto sa to toci znova a znova. Ano poriadok je vacsi okolo kontajneroviska, ale v kontajnerovisku je bordel jak v tanku. Kedze nikto nechce investovat do vymien zamkov na kontajneroviskach, situacia sa nezmeni. Zostava nam len volat hliadku MP ktora miesto toho aby riesila dolezitejsie veci nahana romov aby im zobrali kralovsky kluc od vsetkych kontajnerovisk. To asi tak v skratke osobna skusenost za posledne 3roky.
31. júl 2019

Jakub

„Každá mestská časť má k dispozícii svoj vlastný kľúč. Pri výmene zámku od kontajneroviska je potrebné kontaktovať príslušnú mestskú časť. „Poskytovanie kľúčov a v prípade sídliska Nová Terasa aj čipov od kontajnerovísk pre obyvateľov je výlučne v réžii mestskej časti. Naša spoločnosť nemá informácie o tom, že by naši zamestnanci poskytovali kľúče iným osobám. V prípade, že by tak náš zamestnanec preukázateľne učinil, považovali by sme to z jeho strany za hrubé porušenie pracovnej disciplíny. Vždy odporúčame jednotlivým mestským častiam, aby zámky s kľúčmi mali bezpečnostnú kartu, bez ktorej nie je možné vyrobiť kľúč," dozvedeli sme sa od hovorcu Kositu Jozefa Verbovského.

Kosit nepripúšťa možnosť, aby si obyvatelia vymenili na kontajnerovisku zámok za vlastný. Mať iné kľúče by bolo veľmi komplikované a pre obyvateľov zaťažujúce,“ uzavrel Verbovský.

https://kosice.korzar.sme.sk/c/22178469/obyvatel-novej-terasy-sa-stazuje-na-vyberacov-kontajnerov.html

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania