Americká trieda-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Sídlisko Ťahanovce

Vyriešený
meno
Joži Mrkvička 06. augusta 2019

Pán starosta, som Váš podporovateľ, ale čo sa teraz deje s tým kosením trávy nielen na našom sídlisku, ale ako si všímam v celom meste, to je jedna veľká katastrofa. Bordel ako v džungli, čo predtým bolo pekne pokosené, teraz sa dávajú tabulky že "mestská lúka". To akože Kosit kašle na kosenie, ale zato kasíruje mestské peniažky ?
Aj ja si dám v práci tabulku na stôl "neprídem do práce lebo sa zem otepluje". Nie Schusterov potok treba riešiť.

05. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Košice-Sídlisko Ťahanovce sa už dlhší čas snaží nájsť riešenie predmetného územia. Bohužiaľ, najväčším problémom sú nevysporiadané pozemky, ich veľká rozdrobenosť, niekoľko desiatok vlastníkov, a tiež v niektorých prípadoch nevyjasnené vlastnícke práva. Tento problém je najväčší práve na území medzi čerpacou stanicou Shell a Národnou diaľničnou spoločnosťou a v Sade mládeže (územie medzi Metrom a diaľnicou). Mestská časť v uvedených nemá žiaden vzťah k žiadnemu pozemku. Napriek tomu hľadáme riešenie. AJ dnes, 05.12.2019 sa uskutočnila obhliadka lokality za prítomnosti pána starostu a zástupcu Správy mestskej zelene a poľovníckeho združenia Lovena, keďže v území je premnožená aj diviačia zver. Komunikujeme so spoločnosťou VSD aby v území pod vysokým napätím urobila tzv. prieseky, čo v niektorých lokalitách aj učinila. Komunikujeme vo veci s mestom aj okresným úradom, a taktiež aj niektorými súkromnými vlastníkmi. Problém sú však pozemky a exitujúca zeleň ktorá vo svojich parametroch a rozsahom napĺňa podmienku pre výrubové konanie, ktoré nie bez súčinnosti vlastníkov pozemkov možné. Tí sú zároveň povinní sa svoje pozemky starať.Na riešení stále pracujeme, rýchle riešenie nie je pre spomenuté okolnosti možné.

PhDr. Jaroslav Žďára
Oddelenie výstavby a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Košice Sídlisko-Ťahanovce
29. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
plocha Americkej triedy bola vyčistená od náletových drevín a inváznych rastlín na etapy s koncom prác 19.03.2021. Samotné prípravy tejto akcie boli značne komplikované nakoľko bolo potrebné komunikovať s približne 250 vlastníkmi. Územie však už je v súčasnosti vyčistené. 08.04.2021 zároveň pripravujeme brigádu na vyčistenie územia od komunálneho odpadu.

PhDr. Jaroslav Žďára
Oddelenie rozvoja, dopravy, životného prostredia a vnútornej správy
Miestny úrad mestskej časti Košice Sídlisko-Ťahanovce
01. apríl 2021

Matej

Ešte by trebalo poriešiť aj tie stromy s imelom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania