Moldavská cesta-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Magistrát mesta Košice

Neriešený
meno
Andy Sebastian Morávek 13. októbra 2019

500-metrový úseku cesty, kde absentuje priechod pre chodcov. Ide o miesto, kde medzi dvomi a tromi pruhmi pre autá vedie aj električková trať. Každý pracovný deň tu prechádzajú cestou za občerstvením alebo na obed pri naozaj realistickom odhade STOVKY ľudí - zamestnancov T-Systems Slovakia a ďalších firiem z jednej strany Moldavskej cesty. Presúvajú sa na druhú stranu do obchodov a reštaurácií. Prevažná väčšina týchto ľudí križuje opísaných 5 + 2 pruhov (5 jazdných + 2 električkové) v mieste, ktoré je zhruba v strede onoho 500-metrového úseku. Kráčať 250 metrov na jednu alebo 250 metrov na druhú stranu k najbližšej križovatke s existujúcim priechodom je strata času, ktorú si zamestnanec s oficiálnou 30-minútovou obedovou prestávkou nemôže dovoliť. NÁPRAVA STAVU BY MALA PREDÍSŤ TRAGÉDII.

26. október 2020

Pavol

Žiaľ, táto pripomienka nebude splnená. Pýtal som sa na to na miestnom zastupiteľstve, úrad preveril vec s Dopravným Inšpektorátom KRPZ a tí to nechcú pretože na Moldavskej ceste sú v tomto bode 2 priechody pre chodcov a údajne to spĺňa normy. Preto odporúčam používať svetelný prechod pre chodcov a nepodbiehať cez cestu.
26. október 2020

Andy Sebastian Morávek

dakujeme za info. co sa da robit... mna uz sa to netyka, vratil som sa mezicasom domov do hlavneho meste. ale po 15-mesacnej skusenosti VIEM, ze tie desiatky az stovky zamestnancov z predmetnych spolocnosti prosto nepojdu zakazdym niekolko sto metrov jednym ci druhym smerom, ked mozu cez cestu prebehnut priamociaro medzi kancelariou a obedom :-) verme, ze sa nikomu nic nestane :-) ved aj soferi uz su na nich na tom mieste urcite zvyknuti :-)
26. október 2020

Neaktívny účet

Pavol, žiaľ vyjadrenie dopravného naberie do úvahy vzniknutú situáciu, kde ľudia najlepšie určia, ako často by mal byť priechod. opýtajte sa na názor architektov, nie policajtov, ti tuto problematiku nestudovali. jednoznačne by sa to malo prispôsobiť chodcom, žiaľ vieme ako všetci tlačia do popredia auto dopravu. a to je chyba.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania