Stromová-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Staré mesto

V riešení
meno
Neaktívny účet 15. októbra 2019

Po 35 rokoch som sa vrátila bývať na Lomenú ul. Už 40 rokov takto vyzerá cesta na Stromovej ul. pri umyvárke vlakov. Hrozne, veď sa odtiaľ nedá pohodlne prejsť v slušných topánkach. Touto cestou chodíme pešo na Železničnú stanicu pešo aj do Lidlu. Prosím Vás očistite už konečne tento úsek od buriny a na cestu dajte nový asfalt a urobte nám chodcom aj chodník.
S pozdravom
Katarína

16. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám veľmi pekne za Váš podnet.

Naša MČ sa touto lokalitou už niekoľko mesiacov zaoberá, hladáme možnosti, akým legálnym spôsobom toto prepojenie Masarykova-Lomená opraviť.
Už nie priamo naša MČ, tunajšie pozemky nie sú v našej správe, ale dohodnúť s Magistrátom mesta Košice (referátom dopravy) opravu (hovorme skôr o vybudovaní zbrusu novej cesty). V tejto veci je kompetentný konať už len MMK - referát dopravy.

Bývam neďaleko, takže aj mňa osobne stav tejto "komunikácie", rokmi zanedbaný, trápi rovnako.
Ziaľ, tu ide o tak veľkú investíciu (kompletný projekt vrátane identifikácií inžinierskych sietí, výstavba spevnených plôch - chodníkov, cesty, možno aj parkovacích miest ap.), že presahovala možnosti rozpočtu našej MČ a nebude jedoduché ani pre MMK uvoľniť na ňu peniaze v rámci rozpočtu na komunikácie v celom meste.

Hľadajú sa aj iné možnosti (spolu)financovania výstavby, o ktorých je predčasné informovať, ale aj tie musí koordinovať MMK/RD, a časový horizont, kedy sa veci pohnú žealným smerom, je tiež v tejto chvíli ťažké prejudikovať.

Čo sa týka vyčistenia "cesty" od odpadkov a buriny, to zabezpečí náš MÚ MČ do konca októbra 2019.

Ďakujem za porozumenie, s pozdravom
Kto? MMK, referát dopravy
Kedy? 2020-2022

Miloš Timko
vedúci Odd. hospodárskej správy, čistoty a poriadku
MČ Staré Mesto
055-6827 147 / [email protected]
26. október 2020

Jakub Karola

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Na ulici sa momentálne pracuje

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania