Na močidlách-Zviera-túlavé

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

Vyriešený
meno
Lenka 20. októbra 2019

Psie orgie v obytnej zóne pred očami detí, trvali celé sobotné dopoludnie a aj v opačnom garde. Ako je možné, že psy, ktorí majú obojky sa voľne túlajú po uliciach, kde sa pohybuje veľa detí a ohrozujú ich? Špinia pred bránami rodinných domov, na ulici, skáču na ľudí, pod kolesá áut a pod.. Ak si niekto zadováži psa, tak ho má mať na dvore a neobťažovať okolie.

21. október 2019

Odpoveď samosprávy

Za podmienky držby psa a voľný pohyb psa je zodpovedný výlučne jeho majiteľ. Zákon č. 39/2007 Z. z. ukladá obciam povinnosť odchytávať (alebo zabezpečiť odchyt pre) túlavé zvieratá na území obce. V tomto prípade nejde o túlavých psov ale o psov nezodpovedných majiteľov. Nezodpovedných majiteľov preto vyzývame, aby zabezpečili pobyt psov vo svojich dvoroch. Oznam bude zverejnený prostredníctvom stránky MČ Košice - Krásna a verejným rozhlasom.

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice Krásna
21. október 2019

Lenka

V mnohých uliciach mestskej časti rozhlas nie je. Mestská časť ako správca dane za psa disponuje zoznamom držiteľov psov, takže treba ich osloviť výzvou prostredníctvom informačných kanálov. Máme tu aj miestny bulletin - malý článok by možno bol tiež osvetou.
22. október 2019

Odpoveď samosprávy

Mestská časť výzvu odprezentuje aj na stránke Mestskej časti. Prijímame Vašu výzvu na uverejnenie článku v našom časopise Krasňančan. Článok nám môžete doručiť mailom redakčnej rade alebo na MÚ, predložíme ho Mediálnej komisii a zverejníme ho.

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice Krásna
07. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Odchyt bol zabezpečený prostredníctvom Mestskej polície.

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna
29. júl 2020

Lenka

V priebehu mesiaca Júl 2020 uvedený pes bol niekoľkokrát spozorovaný na uliciach ( Pollova, Na Močidlach). Naďalej sa túla a ohrozuje obyvateľov. Záležitosť nie je vybavená.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania