Krosnianska-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Dargovských hrdinov

V riešení
meno
Ľubomír Štulajter 23. októbra 2019

A do tretice ešte jedna vec. Priechod pre chodcov pri ZŠ Krosnianska 4, na ktorom v rannej špičke arogancia vodičov prekračuje všetky medze. Je veľmi ťažké stretnúť tam vodiča, ktorý neporuší žiadne predpisy, naopak, často ich v priebehu pár sekúnd porušia niekoľko. Zastavovanie, otáčanie sa a cúvanie na priechode pre chodcov je tam každodennou samozrejmosťou. Často sa stáva, že deti idúce do školy uviaznu na priechode zablokovanom nezodpovedným vodičom, pričom na priechod v tej chvíli smerujú ďalšie vozidlá.
Párkrát do roka sa na toto miesto postaví hliadka Mestskej polície, tá je tam však len na parádu, reálne neurobí absolútne nič.
Dokedy chcú zodpovední ignorovať tento problém? Kým raz niekto nezaplatí životom za to, že sa ráno vybral do školy?

24. október 2019

Michal

Zdravim, ano toto je tam uplne zle vyriesene.
28. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, požiadame Mestskú políciu a Obvodné odd.PZ SR o pravidelné kontroly a hliadky v lokalite priechodov pre chodcov pri ZŠ Krosnianska IV.
ďakujeme za pochopenie a pekný deň
Jozef Andrejčák
Kto? Mestská polícia Košice
28. október 2019

Ľubomír Štulajter

Dobrý deň, ako som spomínal, hliadky MsP nič nevyriešia. Vodiči ich ignorujú a príslušníci MsP očividne nepoznajú svoje právomoci v oblasti dopravy. (To viem zo skúsenosti aj z iných prípadov.) Na tomto konkrétnom mieste som bol svedkom situácie, keď si príslušník MsP "dovolil" vstúpiť na cestu a zastaviť premávku, keď bola už príliš hustá a neprehľadná. Akceptovali to vodiči? Ani náhodou, začali naňho trúbiť. Kým sa tam natvrdo KAŽDÉ RÁNO nezačnú vyberať POKUTY ZA KAŽDÝ JEDEN PRIESTUPOK, nemá zmysel, aby tam niekto pro-forma stál.
Viem si predstaviť aj iné riešenie, ale to by si už zrejme vyžiadalo nejakú investíciu.
24. máj 2021

Michal Sokolovič

Je aj nejaké iné riešení bez policajtov?
25. máj 2021

Ľubomír Štulajter

Lokálne by pomohlo asi len obmedzenie parkovania na oboch parkoviskách v čase rannej špičky v prospech školy, prípadne kombinované s vybudovaním otočky, ako je pred gymnáziom na Škultétyho. Ale to problém len presunie do okolia, keďže v Košiciach je už dnes ďaleko viac áut, ako je únosné. V dlhodobom horizonte si viem predstaviť len jedno riešenie: systémové obmedzovanie individuálnej automobilovej dopravy v mestách a prísne vynucovanie dodržiavania predpisov na takýchto rizikových miestach.
26. máj 2021

Michal Sokolovič

Ďakujem za odpoveď. Myslim si, že riešenie by mohlo byť aj kombinacia so stavebným zásahom: Rozširiť cestu alebo niečo podobné. Tiež jazdím autom okolo spomínaného úseku. Ľudia sa len tak ľahko a dobrovoľne aut v Košiciach nezbavia ....
26. máj 2021

Ľubomír Štulajter

Jasné, že to "samo" nepôjde. Kríza - nekríza, áut je opäť viac ako pred rokom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania