Harčarova-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

Vyriešený
meno
Marek Kažimír 03. mája 2020

Prajem pekný deň, poprosím o pokosenie ulice Harčarova, Beniakova a iné v okolí. Miestami sa nachádza žihľava a iná burina vo výške 100 cm. V rokoch 2014 - 2018 sme celú Krásnu pokosili odbornou firmou za tri dni. V roku 2019 trvala jedna kosba jeden mesiac. Koľko to bude trvať tento rok s dvomi koscami? Ďakujem za reakciu a odpoveď v mene všetkých alergikoch. Marek Kažimír

05. máj 2020

František Klik

Hm, Marek, "krásna" vizitka mať tak zarastenú ulicu kde bývaš. :-( Takisto môžem priložiť za roky 2014-2018 fotky cintorína, ktorý bol pravidelne zarastený, ale tým sa samozrejme nechváliš.... Na takej Golianovej si drvivá väčšina pred svojím domom kosí sama a majú 10x väčšie priestranstvo. Na záver len jedno...za štyri roky zaplatila Krásna za kosenie vyše 55 tisíc €, teraz to nebude ani 8 tis € a všetky úseky a dokonca aj naviac budú pokosené včas a dokonca viac kosbami ako to bolo za tvojho úradovania. :-)
06. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Mestská časť v roku 2019 pristúpila ku koseniu vlastnými kapacitami. V rokoch 2015 až 2018 bolo na kosenie vynaložených 50 000 EUR z rozpočtu Mestskej časti. V roku 2019 bolo za kosenie vyplatených 2 000 EUR. Aj v roku 2020 bude kosenie zabezpečovať Mestská časť, na čo sme sa technicky pripravili - nákupom traktora a mulčovača. Kosenie bude vykonané za oveľa menej peňazí. Minulý týždeň sme začali na Ukrajinskej ulici. Postupne budú vykosené aj ostatné lokality. Kosenie považujeme za primerané obdobiu.
Kto? Mestská časť
Kedy? 29.05.2020

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna
Ivanišin Patrik, Prednosta MÚ MČ Košice - Krásna
06. máj 2020

Marek Kažimír

Vážený pán zástupca starostu,

1. medzi základe povinnosti každej obce a to aj Krásnej je starostlivosť o verejnú zeleň, o tom hovorí ustanovenie § 4 ods. 3 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, cit: Obec zabezpečuje najmä verejnoprospešné služby, najmä nakladanie s komunálnym odpadom a drobným stavebným odpadom,5c) udržiavanie čistoty v obci, správu a údržbu verejnej zelene a verejného osvetlenia, zásobovanie vodou, odvádzanie odpadových vôd, nakladanie s odpadovými vodami zo žúmp a miestnu verejnú dopravu.

2. Kosenie verejnej zelene sme v Krásnej, v rokoch 2014 – 2018 zabezpečovali dodávateľským spôsobom s riadne vysúťaženou firmou Ján Hriczišon, pravidelne 6 krát ročne v cene jedna kosba:1.317,24,- EUR celkovo za rok maximálne: 13.974,48.- EUR. Celá kosba trvala maximálne 5 dní. ZDARMA táto krásňanska firma pridala ďalšiu kosbu pred Dňom Krásnej! Zmluva k dispozícii: https://kosice-mestska-cast-krasna.digitalnemesto.sk/DmApi/fileDownload/1491004571

3. Väčšinou, ak bolo dobré počasie to bolo celé hotové do troch dní. Pre porovnanie dnes kosí Krásna s dvomi koscami na dohodu Krásnu dva mesiace a výsledkom je burina s výškou 110 cm na Harčarovej, pred Zdravotníckym strediskom a pri parkovisku na verejnom pri cintoríne s výškou 150 cm, na cintoríne viac ako 80 cm.
4. Všetkým občanom Krásnej, ktorí takýto stav nechcú akceptovať a hanbia sa za svoje okolie patrí veľká vďaka za kosenie zelene na ulici aj napriek tomu, že mesto Košice a mestská časť Krásna drastickým spôsobom zvýšili dane z nehnuteľnosti a cintorínske poplatky v rozsahu od 100 do 500 percent. Kto však pôjde pokosiť Lackovu ulicu pred zdravotníckym strediskom? Cintorín, parkovisko???? Občania? tak ako zaplátali v roku 2019 cestu na Košickú Polianku???
5. Tohto roku celý mesiac apríl nepršalo na rozdiel od obdobia, keď som sa za nepokosený cintorín verejne ospravedlnil pani M.K. z Bezručovej ulice.
6. Takže na záver: Pán zástupca František Klik: môžem dostať harmonogram kosenia celej Krásnej? Pokiaľ by som mal čakať ďalší mesiac vyhrniem si rukávy, kosačku mám pripravenú a začínam Harčarovu ulicu kosiť. A pokosím aj okolie hrobov mojich blízkych na cintoríne. Fotografie stavu verejnej zelene sú z 5. mája 2020
06. máj 2020

František Klik

Pán Kažimír, aj napriek tomu že ma máte na fb zablokovaného a bojíte sa konfrontácie,stačí aby ste si ma odblokovali a budem vám rád oponovať a reagovať na vaše spackané veci....posielam odkaz, nech sa páči aj s odpoveďami....Pán Kažimír tvrdíte a snažíte sa vniesť dojem, že na cintoríne je 150 cm tráva...možno sa nájde miesto, kde taká je vďaka dobrej pôde...ale pre ostatných...cintorín v Krásnej vyzerá takto.... https://www.facebook.com/frantisek.klik/posts/3431629290200012
07. máj 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

časť diskusie, ktorá sa nevenovala podnetu, ale osobnej debate medzi dvoma užívateľmi, bola vymazaná. Diskusiu k podnetu sme uzavreli.

S pozdravom

Martin Kollárik
Odkaz pre starostu
01. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Celá lokalita Mestskej časti Košice - Krásna v okolí Harčarovej ulice bola pokosená.

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna
01. jún 2020

Marek Kažimír

Pani Ing. Senderakova, ďakujem.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.