Opatovská cesta-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Vyšné Opátske

V riešení

Chátrajúca ošarpaná budova starej školy. Vlastníkom je MČ Vyšné Opátske. Kedy sa ňou bude samospráva skutočne zaoberať ? ... Ak vôbec...

29. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
V minulom volebnom období v spolupráci s poslaneckým zborom sme sa dohodli, že budeme šetriť finančné prostriedky tak, aby sme v aktuálnom volebnom období stavbu dostavali. Náš cieľ bol splnený, finančné prostriedky sú v rezervnom fonde. Stavbu sme pripravovali v súčinnosti so stavebným úradom aj pôvodným statikom projektu stavby. Začiatkom roku 2019 sme mali pripravený postup na dokončenie budovy. Nový poslanecký zbor vyjadril pochybnosti o výške vynaložených finančných prostriedkov za minulého vedenia miestneho úradu. Na základe prijatého uznesenia poslancami máme zabezpečiť súdnoznalecký posudok na kvalitu a vynaložené prostriedky do opravy objektu. Kvôli transparentnosti verejného obstarávania, ho zabezpečuje externá firma na základe podmienok poslancov Miestneho zastupiteľstva. Po niekoľkých pokusoch súdny znalec nebol vybratý z dôvodu, že v jednom prípade sa prihlásil jeden súdny znalec, ktorý odmietol podpísať zmluvu a v ostatných prípadoch sa nikto do súťaže neprihlásil. Túto situáciu (keďže ostatný výsledok bol koncom minulého týždňa) musíme riešiť s poslancami, lebo verejné obstarávanie je spoplatňované. V prípade schválenia uznesenia poslancami, že vzniknutá prekážka, týkajúca sa dostavby budovy bude natrvalo odstránená, budeme pokračovať v začatej príprave dostavby budovy. V súčasnosti, kvôli vyššie uvedenej situácii nie je možné na stavbe pracovať, aby neboli pomiešané práce, ktoré boli realizované vo funkčnom období predchádzajúceho starostu.
Riešenie závisí od postoja poslancov MiZ a vzhľadom na rozsah rekonštrukcie, nedokážem stanoviť ukončenie predmetnej stavby.

Ing. Viktor Mikluš
starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania