Moyzesova-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Marcel 27. júla 2020

Dobrý deň,

Počas víkendov je značne znečistený park na Moyzesovej. V nočných hodinách v piatok a v sobotu dochádza k znečisťovaniu parku a park sa upratuje až po víkende.

Tento problém je permanentný. Buď by malo byť zabezpečené upratovanie v parku v sobotu a nedeľu ráno, alebo by mali zabezpečené pravidelné hliadky v parku počas piatkovej a sobotňajšej noci, aby k znečisťovaniu nedochádzalo

Upratovanie parkov každý deň by mohlo byť rozšírené na všetky parky v Košiciach, kedže v nedeľu sú už mnohé koše preplnené napr.aj v mestskom parku.

Ďakujem

28. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za zaslanie upozornenia, podnet sme obratom zaslali Správe mestskej zelene v Košiciach,
a taktiež sme oslovili Mestskú políciu Košice so žiadosťou o zintenzívnenie víkendových hliadok v parku na Moyzesovej ulici.

S pozdravom



Andrea Hudáková
Kancelária starostu
Referent kancelárie starostu


MČ Košice-Staré Mesto
Hviezdoslavova 7, 040 34 Košice
telefón: 055/6827196
e-mail: [email protected]
web: www.kosice-city.sk
28. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Správa mestskej zelene Košice, Rastislavova ul.
29. júl 2020

Juraj

Pani Hudáková,
hádam by ste mohli vedieť, že o poriadok v centre sa má starať Kosit, nie SMZ.

S príspevkom Marcela absolútny 100 % súhlas. Tá severná časť parku, odkiaľ je záber - inak priamo pod nosom úradu MČ Staré mesto ! - je nočným eldorádom mládeže, ktorá si tu robí alkoholpárty, často s hudbou. Vypité fľaše sa do malých košov ani nezmestia, tak ich rozhádžu po okolí a neraz rozbijú o chodník. Privolaná hliadka ich pošle preč, no o hodinu sa pijaci vrátia alebo ich nahradí iná partia. Nech sa pán "starosta" Petrovčik prestane starať o biznis prevádzkovateľov vonkajších sedení na Hlavnej a konečne pešo prejde týmto parkom v noci a potom aj cez deň, aby videl ten bordel - všade ohorky, sklo, vrchnáčiky z fliaš a pod. Radím zobrať aj respirátor, lebo park slúži aj ako verejné WC - smrad zdokumentovať neviem, ale "koláčik" umiestnený asi 150 m od jeho kancelárie prikladám. Užite si to!
29. júl 2020

Marcel

Dobrý večer. Bohužial mám dojem, že SMZ v KE zodpovedá za všetko: od detských ihrísk až po cintoríny, takže asi nestíha. Asi by bolo dobré, aby samospráva intenzívnejšie rokovala buď so SMZ prípadne s niekým iným kto by dokázal zabezpečiť víkendovú čistotu. Bolo by škoda, aby bol tak pekný park neustále, tak dehonestovaný. Bohužiaľ na záver doplním Juraja, podobný "koláčik" je stále od minimálne od soboty na lavičke na úrovni budovy Lesy SR... Ďakujem. Marcel

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.