Huncovská 8 - Prepadnutá cesta v dôsledku pokládky VN

Zodpovednosť za riešenie: Magistrát mesta Košice

Neriešený
meno
Bordelke 22. mája 2014

Dobry den,

Elektrarne (alebo rozvodovy zavod) prostrednictvom dodavatelskej firmy vykonava v tychto dnoch pokladku noveho VN vedenia z trafostanice na Mengusovskej do novozriadenej trafostanice na Huncovskej (do novopostaveneho panelaku na zastavke autobusu 29 / krizovatke s Kavecianskej ulice). Pokladka sa vykonava pozdlz celej Huncovskej ulici pozdlz vychodnej strany v chodniku.

Pred/oproti Huncovskej 8 pri vykopovych pracach sa spod vozovky sozunula cast podkladu (strku) do vykopu. Pocas prac ktore uz trvaju cca druhy mesiac sa vykop uz zasypal, polozili sa nove obrubniky a chysta sa betonovanie a pokrytie chodnika asfaltom.
V poslednych dnoch sa zacala prepadavat aj vozovka na hranici chodnika/obrubnika z dovodu ze podlozie vozovky je prec a je tam pradzny priestor resp. nie je tam pevne podlozie.
Po tej casti vozovky denne chodi vela aut lebo na opacnej strane cesty parkuku auta.
Je len otazkou casu kedy sa ta vozovka prepadne este viac resp. dojde k uplnemu poruseniu asfaltu a vznikne tam diera na ceste a moze dost k poskodeniu aut alebo urazu.

Ziadame vas aby ste tuto vec cim skor zacali riesit, skor nez dojde k skodam alebo urazu.

Totizto kedze priamou poslednou pricinou prepadavania vozovky su vykopove prace pri pokladke VN na Huncovskej ulici a zosuv podlozia vozovky do vykopu pred asi mesiacom t.j. pred dazdami, mal by zhotovitel dostranit tuto zavadu odstranenim asfaltu a podkladoveho betonu, doplnenim podlozia a opatovnym zabetonovanim a polozenim asfaltu v rozsahu cca 2x3m.

Ak to totizto neurobi teraz ked to este nie je dokoncene, potom to uz nikdy nepride opravit a mesto teda my z nasich dani budeme hradit opravu vozovky a budeme nuteni strpiet poskodenu vozovky a pripadne skody na majetku alebo urazy.

Samozrejme je dost obtiazne vopchat vysypany material nazad pod vozovku z boku, takze onli len zasypali ich vykop a zosunute podlozie pod vozovkou neriesili.

S pozdravom
Martin

ps. vid prilozene foto dokumentujuce pokles vozovky na malom useku o 12cm nizsie (cize obrubnik ma tym padom vysku 23cm, pricom inde je to len 10cm)

03. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát mesta Košice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania