Tichá-strom-invazívna rastlina

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Juh

V riešení
meno
Ján Gálik 07. augusta 2020

Dobrý deň,
na terase bývalej opustenej kaviarne Caffe007 začínajú rásť invazívne stromy (ktoré boli nedávno na ulici vyrezané). Ak sa s nimi nespraví poriadok, zachvíľu spôsobia väčšie problémy a budú zamorovať okolie.
S pozdravom,
Ján Gálik

07. august 2020

Neaktívny účet

Technologický postup pre odstraňovanie tejto invazívnej rastliny sa nedodržiava. Po správnosti by sa mala dolu pri kmeni navrtat mala dierka a vstrieknut látka, ktora drevinu usmrti. Miesto toho sa len orezava, co k ničomu nevedie a rastlina opäť rastie. Toľko informačné okienko.
02. október 2021

Ján

Dobrý deň,
v opustenom objekte Cafe 007 bujnie invazívna vegetácia. V poslednom čase využívajú úkryt ľudia bez domova, prespávajú pod bujnejúcimi stromami a okolím sa začína šíriť zápach fekálií. Je naozaj nedôstojné mať v centre mesta (a nielen v centre) takto zanedbanú lokalitu. Verím, že s vysporiadaním takýchto lokalít je veľa problémov, ich odstránenie bude stále ťažšie a ťažšie, upozorňovali sme na ne už keď to boli malé rastlinky.... no mesto by malo nájsť spôsob ako zabrániť devastácii prostredia. Ďakujem za pochopenie a snahu pomôcť.
S pozdravom,
Ján Gálik
30. august 2022

Ján Gálik

Dobrý deň,
v opustenom objekte Cafe 007 bujnie neustále invazívna vegetácia a rozširuje sa aj do okolia. Po chodníku je už ťažko prejsť. Vadí tomu vegetácia aj zápach po fekáliách. Neexistuje spôsob ako si spraviť v centre mesta poriadok? Je naozaj nedôstojné mať v mestskej časti takto zanedbanú lokalitu.
Ďakujem za pochopenie a snahu pomôcť.
S pozdravom,
Ján Gálik
31. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. september 2022

Odpoveď samosprávy

V roku 2019 sme upozornili vlastníka na zanedbaný objekt, ktorý v tom čase mal zničené oplotenie, rozbité okná a dvere. Žiadali sme, aby v danej veci boli prijaté také opatrenia, ktoré by zamedzili vstupu tretím osobám do objektu a zároveň aj na udržiavanie nehnuteľnosti aj v jej bezprostrednej blízkosti. Na naše upozornenie vtedajší vlastník zabezpečil svoju nehnuteľnosť.
V súčasnosti predmetný objekt už vlastní iná spoločnosť, ktorú sme taktiež upozornili na nežiadúci stav a žiadali zjednať nápravu. Zároveň sme požiadali aj mestskú políciu o vykonávanie kontrolnej činnosti v súvislosti so zdržiavaním a prespávaním neprispôsobivých občanov.
Mestská časť nemôže vstupovať a vykonávať údržbu na súkromnom pozemku.

MÚ MČ KE - Juh
12. september 2022

Ján Gálik

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď, aj keď pre mňa je to veľmi smutná odpoveď. Znamená to, že mesto nemá žiadne nástroje na to, aby zabránilo devastácii svojho územia. Invazívne rastliny už máme všade v okolí, nehovoriac o nepríjemnom prostredí, ktoré táto zanedbaná nehnuteľnosť už roky vytvára. Bolo by potrebné iniciovať legislatívnu zmenu, ktorá by umožnila vyžadovať od vlastníkov aj zodpopvedajúcu mieru zodpovednosti za udržiavanie svojho vlastníctva tak, aby neznepríjemňovalo život okoliu a nešpatilo inak udržiavané prostredie.
Je mi z toho naozaj smutno.
S pozdravom,
Ján Gálik

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania