Ul. Staničná-znečisťovanie-vody

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Uzavretý
meno
Tatiana Fojtíková 24. marca 2024

Chcem upozorniť na veľký neporiadok a znečisťovanie okolia rieky a potoka, samozrejme aj trávnatého porastu pri bytovkách v Zákysučí. V potoku aj popri sa nachádzajú gumy z áut, nábytok, sklenené fľaše, použité prezervatívy, plechovky a iné veci, ktoré sa majú separovať alebo patria do zberného dvora. Máme malé deti a chodíme s nimi von a bojíme sa, že sa zrania alebo nejako otrávia. Síce dávame pozor, ale všetko sa ustriehnuť nedá. Tieto problémy sú v Zákysučí dlhodobé a stále sa len zhoršujú. Touto cestou Vás chcem aj požiadať o riešenie problému a možno aj zorganizovanie nejakej brigády na úpravu a čistenie okolia.

02. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem Tatiana,
sídlisko v Zákysučí zveľaďujeme, vybudovali sme nové športovisko s umelou trávou, pribudlo moderné detské ihrisko a atraktívna oddychová zóna pre rodiny s deťmi.
Pripravujeme ďalšie projekty na spestrenie okolia a rozšírenie infraštruktúry a to nielen v Zákysučí, ale v rámci celého nášho mesta.
Niektorí Krásňania smerovanie mesta pochopili a z vlastnej iniciatívy a prostriedkov skrášlili okolie nielen sebe a každému kto okolo prechádza.
Aj mestské byty a ich okolie prosím vnímajme ako svoj domov, je len na nás či si ho budeme chrániť a starať sa oň, alebo dopustíme jeho ničenie a znečisťovanie.
V Krásne, ako každoročne, bude opäť prebiehať pri príležitosti Dňa Zeme, spoločná akcia zameraná na čistenie a zveľaďovanie nášho okolia.
Jej cieľom nie je len poupratovať odpadky, ale hlavne meniť povedomie a postoj obyvateľov k svojmu okoliu a prírode. Dúfam, že sa nás do tejto akcie zapojí čo najviac a dokážeme si čistotu a poriadok nášho okolia udržať čo najdlhšie.
Ďakujem.

Vladimír Kormanec
Prednosta mestského úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania