Kalinov - kanalizácia

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

V riešení
meno
Martin 06. augusta 2017

Pekný deň
Chcel by som sa opýtať na budovanie kanalizácie v časti Kalinov (Kalinovská ulica). V akom štádiu je proces vyhotovenia? Existujú už nejaké záväzné dátumy a projekty s ktorými môžeme počítať? Kde si môžeme pozrieť plány napojenia? Stále sa hovorí o tom, že by sa malo začať v lete. Leto je pomaly za nami a nikde ani náznak po prácach. V novoročnom príhovore zaznela veta:
"Chceme od leta začať s výstavbou splaškovej kanalizácie v mestských častiach Kalinov, Blažkov, Zákysučie, ale i doplniť kanalizáciu v centre mesta, kde chýba."

URL:http://www.mestokrasno.sk/novinky-z-mesta/2017/novorocny-prihovor-primatora-mesta-2017.html

Na stavebnom úrade nemajú žiadne informácie. Vopred ďakujem za smerodajnú odpoveď, ktorá by mi veľmi pomohla pri výbere odvodu odpadu z rozost. novostavby.

08. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mrzí mňa že termíny realizácie odkanalizovania nielen Krásna ale aj ostatných obcí Bystrickej doliny a Oščadnice sa posúvajú. Už viac ako rok je schválená žiadosť o nenávratný finančný príspevok (NFP) na výstavbu tejto kanalizácie a odvtedy Ministerstvo posudzuje postupy či už na výber dodávateľa alebo ďalšie doklady, ktoré k tomu bolo treba. Investorom je SeVaK, a.s. Žilina a termíny v ktorých chce túto investíciu zahájiť preberáme s ich informáciami a pri spoločných jednaniach. Sme nápomocní aby táto investícia čím najskôr išla a preto som podnikol niekoľko jednaní či už na Ministerstve alebo v iných organizáciach. V týchto dňoch potvrdil Úrad pre verejné obstarávanie že priebeh súťaže na dodávateľa bol s v súlade s legislatívou a čakáme len na rozhodnutie Ministerstva kedy podpíše zmluvu o financovaní tejto stavby. Harmonogram prác je taký že je potrebné začať s rekonštrukciou čističky odpadových vôd (ČOV) v Krásne a potom sa môže rozširovať kanalizácia aj do ostatných častí, nakoľko ČOV už dlhodobo kapacitne nestačí. Realizačné projekty má investor stavby SeVaK, a.s. Žilina ale vieme aj na meste poskytnúť niektoré čiastočné údaje kadiaľ budú smerovať jednotlivé vetvy kanalizácie i zberač, ktorý pôjde zo Zborova.

Ing. Jozef Grapa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania