Aktualizovať podnet
Železničná zástavka

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Železničná zástavka

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
juraj 25. augusta 2017

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať, že kedy bude nová železničná zastávka v centre mesta alebo pod osadou u Gavlasa? Sľubujete to už roky a žiadne kroky ste ešte ani nepodnikli. Tak čakám na Vašu skorú odpoveď.
Ps: veľa občanom by to pomohlo hlavne študentom.
S pozdravom Juraj

06. september 2017

Erik Hájek

Dobrý deň, Mesto nemá kompetencie na to, aby mohlo vybudovať žel. zastávku v centre mesta. Táto otázka by teda mala smerovať v prvom rade Železniciam Slovenskej republiky, ktoré tieto trate modernizujú resp. budujú nové zástavky. Dávnejšie sa zvažovalo vybudovanie zástavky "Krásno nad Kysucou - mesto" v priestore žel. priecestia do osady Gavlasov. V roku 2012 dokonca rožňavskí baníci robili prieskumnú štôlňu pod vrchom Horelická Kýčera, kadiaľ mal ísť budúci tunel novovybudovanej trate smerom do Čadce. Malo sa jednať o najdlhší železničný tunel na Slovensku. Žiaľ, projekt kvôli nedostatku finančných prostriedkov zastavili a je otázne, či Železnice Slovenskej republiky stále majú v úmysle pri plánovanej modernizácii trate Krásno nad Kysucou - štátna hranica ČR/SR zriadiť aj novú žel. zastávku Krásno - mesto. Pokiaľ viem, na výber boli pred piatimi rokmi tri varianty, pri ktorých dve počítali so zriadením tunela a spolu s ním i vytvorenia zastávky Krásno - mesto, zatiaľ čo tretia "zelená" varianta mala ponechať pôvodnú trať do Oščadnice bez tunela a rovnako aj bez zastávky Krásno - mesto. Podľa posledných informácií, železnice uprednostia zelený variant, teda zachovanie pôvodnej trate - jej rekonštrukcia podobne ako tomu bolo v prípade rekonštrukcie trate Žilina - Krásno nad Kysucou v rokoch 2007-2012. Tým pádom už zriadenie zastávky Krásno nad Kysucou - mesto nebude možné.

S pozdravom
08. december 2017

Jaroslav Pitoňák

Mesto Krásno nad Kysucou v spolupráci so SAD Žilina a ŽSK Žilina spúšťa pilotný projekt integrovanej dopravy, ktorý pomôže doviezť ľudí na železničnú stanicu v Krásne nad Kysucou aj zo vzdialenejších častí mesta, ako aj z obcí Bystrickej doliny. V rámci tohto projektu sú zabezpečené tri páry spojov, ktoré budú v ranných a poobedných hodinách privážať cestujúcich na železničnú stanicu v Krásne nad Kysucou, kde môžu prestúpiť na vlak. Konkrétne 3 ranné spoje na vlaky o 4:34, 5:51, 6:51 hod. do Žiliny a tri poobedné spoje od vlaku zo Žiliny o 14:11, 15.11, 16:11. Cestovné v autobusoch je znížené oproti klasickému cestovnému tak, aby súčet cestovného v autobuse a vlaku bol nižší ako je cestovné len autobusom. Pre mládež a seniorov je možnosť po zaregistrovaní cestovať vlakom bezplatne.
Spoje začínajú premávať dňom 10.12.2017.
Bližšie informácie na http://www.mestokrasno.sk/novinky-z-mesta/2017/nove-autobusove-spoje-na-zeleznicnu-stanicu-v-krasne-nad-kysucou.html

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania