Zver na ulici Lažnej

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Neriešený
meno
Marek 11. septembra 2017

Na ulici Lažná v Krásne nad Kysucou sa deň čo deň potulujú zvery naviac divé svine.
Obyvatelia našej ulice majú strach chodiť po ulici od večera 20:00 do 6:00 rána keď sa zver najviac pohybuje v blízkosti domov. Sám som zver zažil na vlastné oči. Vo večerných hodinách počuť výstrely poľovníkov tak počítam že situácia sa rieši. pochopenie ďakujem

13. október 2017

Ján

Premnožené diviaky ohrozujúce ľudí na Laznej ulici

Vážený pán starosta, takto vyzerá naše nové oplotenie po ďalších večerných prechádzkach diviakov, každý večer hneť ako sa zotmie ich máme pod oknami na našom pozemku, Niektoré sú za domom a iné pred domom. Človek ani nemôže chodiť po svojom pozemku.Ďalší problém je slabé osvetlenie takže človek keď ide tak ani nevidí z ktorej strany sa svine naňho vyrútia lebo sú na viacerých miestach. Stmieva sa čoraz skôr a čo potom to už ani o 16 hod. nebude môcť človek ísť von a ani z práce a ani detí z krúžkov kvôli diviakom. Svine majú voľný pohyb ale ľudia kvôli nim nie, oni už budú mať väčšie práva ako ľudia. Dúfam že tieto problémy začnete rieši, alebo dajte nejaké riešenie pre nás čo máme robiť. Každodenné opravy nášho majetku stoja nemalé peniaze, kto nám to nahradí? A keď niekoho zrania?
18. október 2017

Erik Hájek

Najlepšie riešenie je novelizácia zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 72/2012 Z. z. a zákona č. 115/2013 Z. z. ,ktorým by sa vylúčil druh zveri: Diviak lesný ako voľne žijúci a chránený živočích. Zákon by po novelizácii nariadil takýto druh zveri zabíjať všetkými dostupnými prostriedkami. Iba takýmto spôsobom môžeme najväčších škodcov na ľudskom majetku úplne odstrániť, a zamedziť niečomu takémuto do budúcna.
21. jún 2020

Ján

Ul. Lazná-diviaky

Dobrý deň, chcel by som nahlásit podnet na odstránenie diviakov na Láznej ulici. Zryli nám zemiaky a ohrozujú nás. Chýba tu aj osvetlenie, keď ideme večer z pod mosta nevidíme čo na nás vybehne a nemáme sa ako chránit.
21. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na pretrvávanie problému.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania