Aktualizovať podnet
Mestské hodiny

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Mestské hodiny

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Vyriešený
meno
Jana 12. decembra 2017

Dobrý deň,
chcem pochváliť vynovenie kultúrneho domu. Zaujímavá je novinka - mestské hodiny. Zároveň však chcem požiadať buď o stíšenie ozvučenia, prípadne úplné vypnutie ohlasovania času. Ide o pomerne rušivý zvuk, hlučný a časom (každú hodinu znelka) i nepríjemný. Myslím, že bitie kostolných zvonov postačí, nie je potrebné hluk v meste ešte násobiť ďalším zvukom popri oznamovaní rozhlasom a pod. Zmysel by azda malo ohlásenie poludnia zvukovou znelkou, ale nie každú hodinu.
Vopred ďakujem.

13. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za pochvalu. Čo sa týka mestských hodín, tie sú momentálne nasadené v testovacej prevádzke, keďže sa snažíme doladiť detaily, aby boli spokojní všetci občania. Preto ďakujeme aj za Váš podnet, momentálne sú hodiny nastavené tak aby každú celú hodinu v čase od 8:00 do 19:00 odbíjal gong a už len o 12:00 hrá zvonkohra.

Jaroslav Pagáč
zástupca primátora
13. december 2017

Jana Marťáková

Nedá mi, aby som nereagovala na krásne hodiny umiestnené na budove MsÚ Krásno nad Kysucou. Sú veľmi reprezentačné a krásne ešte aj v noci. Veľmi ma potešilo s celou rodinou, keď sme počuli krásnu zvonkohru. Krásno sa takto zaradilo medzi mnohé mestá, ktoré majú s hodinami aj zvonkohru (Čadca, Bratislava, Košice, Žilina,...), ale aj obce akou je napr. Stará Bystrica. Tam zvonkohra je súčasťou dominanty mesta, obce a nikomu zvuk neprekáža. Ostali sme sklamaní, keď dnes popoludní už nič nehralo. Ráno sme sledovali mnohých, ktorí sa otáčali a usmievali sa, keď počuli zvonkohru. Presne toto Krásno potrebuje, úsmev obyvateľov aj počas dňa, len tak. Myslím, že nie je správne ak bude zvonkohra oznamovať iba poludnie. Myslím si, že to má slúžiť všetkým obyvateľom a to aj tým, ktorí sa vracajú z práce a radi by si to vypočuli, teda aj tým, ktorí poludnie trávia v zamestnaní. Je to otázka prestíže mať niečo takéto úžasné v obci a mali by sme na to byť hrdí. Preto prosíme, aby ste zvonkohru opäť obnovili každú hodinu tak, ako je to v Čadci, Žiline, Bratislave, ale aj na Starej Bystrici (v ďaleko menšej obci a nikomu to nevadí), ba naopak, sú na to hrdí. Ďakujeme a už teraz sa tešíme na úžasnú zvonkohru. V opačnom prípade budú hodiny obyčajnými hodinami, prepáčte, tak trochu bez efektu.
23. december 2017

Erik Hájek

V Krásne nad Kysucou zvonkohra len na 12tú hodinu (vo vianočnom období vianočná pieseň, v cez rok Kysucká pieseň) a od 8mej hodiny ráno do 7mej hodiny večer odbíjanie hodiny. Jedine čo by som zmenil je melódia odbíjania. Určite by som zvolil inú melódiu na ohlasovanie hodiny, aby bola reprezentatívnejšia a krajšia ako tá súčasná. Inak som s rekonštrukciou MsÚ spokojný. ako aj väčšina ľudí čo žije v Krásne. Na Starej Bystrici je Slovenský orloj, nie zvonkohra :) V Krásne preto radšej odbíjanie času, pretože je to normálna vec vo väčšine miest sveta, hlavne odbíjanie času v Londýne alebo v Moskve je najznámejšie na svete. Preto aj Krásno musí byť na Kysuciach niečím výnimočné. Ja ako návrh do budúcna by som dal, postavenie Sochy na kopci Diel, ktorá by sa stala symbolom Krásna nielen na Kysuciach, ale na celom Slovensku, podobne ako Slovenský orloj v obci Stará Bystrica.

Pekný deň prajem ;)
02. január 2018

Jana

Dobrý deň,
chcem sa opäť vyjadriť k pôvodnému podnetu. Mestské hodiny sú v prevádzke už tretí týždeň, ale verím že stále prijímate pripomienky. Po 3 týždňoch musím však opäť skonštatovať, že zvuk hodín prekáža. Mojím pôvodným návrhom bolo odbíjanie času či zvonkohra na poludnie, nie každú hodinu. Viem, že by to prijali viacerí obyvatelia okolitých panelákov, keďže bývajú priamo v susedstve mestského úradu. Riešením by určite bolo prípadné stíšenie zvuku, keďže teraz je skutočne veľmi hlučný.
Mimochodom, skutočne potrebujeme odbíjanie aj na kostolných zvonoch i na mestských hodinách? To už potom stráca zmysel, nie?
Pevne verím, že sa situácia bude dať vyriešiť k spokojnosti všetkých. Vopred ďakujem a prajem pekný deň.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania