Odpadky pri vodárni (Ulica Lazná)

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

V riešení
meno
Jakub 03. apríla 2018

Dobrý deň prajem,
chcel by som poprosiť o odstránenie neporiadku a veľa odpadkov pri vodárni a v okolí cesty , ktorá k nej pristupuje.
Žial, tento neporiadok robia ľudia , ktorí tam jazdia vo večerných hodinách. Pomohla by hliadka mestskej polície alebo nasadenie metských kamier.

Chcem sa spýtať kedy bude jarné upratovanie sprevádzané nasadením veľkých kontajnerov a kedy plánujete akciu "Očistenie mesta od odpadkov" , ktorá bola aj minulý rok, lebo je mnoho osád a častí mesta , ktoré by chcelo vyčistiť.
Ako turista by som sa veľmi rád pričinil vyzbieraním odpadkov v osadách (Gašov, Šurabov, Gavlasov či Šustkov a ďalšie...) ako aj okolí.

S pozdravom
Jakub

04. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
neporiadok a čierne skládky mesto odstraňuje pravidelne počas celého roka. Žiaľ najväčší problém býva po zime, kedy ľudia často vyvezú alebo odhodia odpad do snehu a ďalší deň ho sneh zakryje. Príchodom jari sa však tieto všetky neduhy zvýraznia. Na niektorých miestach mesto nainštalovalo fotopasce a v blízkej budúcnosti chceme inštalovať ďalšie. Kamery na odľahlé miesta nám z pohľadu ceny i prevádzky neodporúčali namontovať, nakoľko mestská polícia nemá prenos priamo na stanicu a pre identifikovanie páchateľa sú vhodné práve fotopasce. Rozširujeme i kamerový systém, ktorý sa nachádza v centrálnej mestskej zóne pred kostolom, v priestoroch kultúrneho domu a námestia, v ZUŠ, futbalového štadióna a na ďalších miestach. V súčasnosti má Mesto Krásno nad Kysucou schválený projekt na nainštalovanie ďalších kamier, kde signál bude prenášaný pomocou optického kábla na mestskú políciu. Mestská polícia má zvýšený dohľad práve na tieto problematické miesta, súčasne mapujú i miesto v okolí vodárne. Žiaľ pred rokom sme celý tento priestor s čiernou skládkou vyčistili a nezodpovední obyvatelia ho takto znečistili odpadom. Od budúceho týždňa v termíne od 9.4. 2018 do 16.4.2018 je naplánovaná opäť akcia “Očistime si svoje mesto“. Do tejto akcie tak ako minulý rok sme zainteresovali študentov a pedagógov Zduženej strednej školy drevárskej a stavebnej, ktorí nám veľmi pomáhajú najmä pri čistení brehov riek, žiakov základnej školy, zamestnancov mestského úradu, dobrovoľných hasičov, športovcov a ďalšie organizácie. Vyzývame všetkých občanov, aby sa zapojili do čistenia priestorov vo svojom okolí. Potrebné vrecia a ochranné pomôcky bude možné si vyzdvihnúť v tomto období na mestskom podniku. Na stretnutí s turistami sme sa dohodli, že i turistický oddiel sa zapojí nielen do čistenia studničiek, ale i do čistenia niektorých osád od odpadu tak, ako bolo vlani. Stačí len nahlásiť na mestský podnik lokalitu odkiaľ bude treba vyzbieraný odpad odviesť. Som rád, že sa i Vy zaujímate o vzhľad nášho mesta a tým chcete prispieť k čistote našich osád, a že nenechávate všetko len na mestský úrad. Okrem už spomínaných akcií Mesto Krásno nad Kysucou ako prvé dalo ešte pred Veľkou nocou vyčistiť všetky ulice a cesty od zimného posypu, aby prachové častice neznepríjemňovali život našim občanom. Začali sme s čistením odpadov i v okolo hlavnej cesty, nielen popri brehových porastov. Dúfame , že po týždni, kedy sa zapoja do čistenia mesta viacerí, bude mesto nielen čisté, ale sa nám v ňom bude lepšie žiť i bývať.


Ing. Jozef Grapa, primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania