Ul. Kalinovská-kanalizácia-výstavba

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

V riešení
meno
Ján 03. marca 2019

Dobrý deň,
Mňa by zaujímalo prečo výkopové práce končia pri odbočke na družstvo a k novostavbám na Cvrkli, keďže aj my sme podpisovali papiere na kanalizáciu (niekoľkokrát), ktorá nám bola prisľúbená. A zároveň s kanalizáciu nám bola prisľúbená oprava cesty, ktorú minulý rok ničili elektrikári a teraz aj nová firma.
(dennodenne na zákrute pracujú ťažké stroje). Naše domy nie sú v pláne???. (aj my patríme pod Kalinov,ktorý je v plánoch na kanalizáciu). Nie je lepšie robiť trasu až k posledným domom naraz ako potom rozkopávať cestu nanovo ????
Ďakujem

05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Investorom kanalizácie je spoločnosť Severoslovenské vodárne a kanalizácie, a.s. Žilina, ktorá túto stavbu realizuje pomocou fondov EÚ a z vlastných zdrojov. Mesto sa snažilo na viacerých jednaniach so SeVaK-om už dlhšie obdobie presadiť realizáciu i tejto trasy, žiaľ vzhľadom k tomu, že sa jedná o dlhý úsek, kde je značná časť nezastavaného územia, pravidlá pre financovanie týchto stavieb a zhodnotenie efektívnosti im neumožňujú realizovať túto vetvu. V rámci projektu bola odsúhlasená finančná čiastka pre celé stredné Kysuce t.j. obec Oščadnica, Zborov nad Bystricou, Klubina, Stará Bystrica, Radôstka a Nová Bystrica. V rámci výšky schválenej dotácie Krásno bude odkanalizované vo veľkej miere a nie vo všetkých obciach budú odkanalizované všetky trasy, ktoré boli obcami navrhované. V meste sa nám podarilo presadiť drvivú väčšinu požiadaviek, okrem tejto trasy z uvedených dôvodov neefektívnosti. Mojou snahou bude naďalej hľadať finančné prostriedky a možnosti ako do budúcnosti vyriešiť i tento problém.

Ing. Jozef Grapa - primátor mesta
14. máj 2019

Ján

Ul. Kalinovská-kanalizácia-upchatá

Dobrý deň.
Doteraz som nedostal odpoveď na môj podnet, prečo nie je realizovaná kanalizácia k novostavbám na Cvrkli. Poprosím o informáciu prečo a ako je plánované riešiť túto problematiku v blízkej budúcnosti, prípadne koho treba s týmto osloviť o doriešenie tejto problematiky, keďže aj my sme rovnocennými občanmi mesta a aj my si zaslúžime rovnaké práva, keďže máme rovnaké povinnosti ako iný občania mesta. A ešte by som potreboval s kým treba riešiť neustále znečistenú Kallinovskú cestu, kde sú v prípade daždivého počasia nánosy bahna n nedá sa prejsť po ceste.
Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania