Lastovicov-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

V riešení
meno
Anonym 04. januára 2020

Prosím Vás, čo to je za nápad dať značku 2.pásma chko v Kalinove na cestu do Lastovicov? Má to nejaké opodstatnenie? Či ide len o to skomplikovať život chatárom? Ďakujem za odpoveď.

08. január 2020

Odpoveď samosprávy

Uvedenú značku umiestnil aktívny obyvateľ tejto lokality za pomoci pracovníkov CHKO Čadca, kde nezákonne umiestnili túto značku na cudzom pozemku. Do dnešného dňa sa kompetentní nevyjadrili k tomuto značeniu.

Jaroslav Pagáč
23. február 2020

Anonym

Značenie bolo umiestnené v súlade so Zákonom 543/2002 Z.z. Štátnou ochranou prírody. CHKO Kysuce a 2. stupeň ochrany prírody a krajiny je platný v danej oblasti od r. 1984 na základe vyhlášky 68/1984 Zb. CHKO Kysuce je zapísaná aj v územnom pláne obce a je zaznačená napr. aj na každej turistickej mape. Nachádzajú sa tu významné zákonom chránené živočíchy a rastliny. Obviňovanie z nezákonného osadenia je absurdné. Obec by mala byť nápomocná, v súlade so zákonom, v maximálnej miere štátnym orgánom pri dohliadaní dodržiavania platných zákonov. Slušní chatári rozhodne nemusia mať obavy. Primárnym cieľom osadenia značenia je okrem iného lepším informovaním okrem represie zamedziť napr. nezákonným jazdám na motocykloch a štvorkolkách, ktoré zásadne negatívne dopadájú na faunu, flóru a práve i na ľudí obývajúcich danú lokalitu. Vy k poškodzovaniu prírody snáď neprispievate a určite dodržiavate platné zákony, v takom prípade sa nemusíte skutočne obávať. Čo sa týka vjazdu motorových vozidiel na základe zákona 543/2002 Z.z. vlastníci pozemkov a obydlí v danej lokalite môžu za účelom cesty na svoj pozemok takto učiniť. Zakázané sú jazdy neopodstatnené a vyslovene nelegálne jazdy na motorkách a štvorolkách. V tomto prípade môže isť až o trestný čin a v danej lokalite sa týchto porušení zákona často i agresívnou jazdou dlhodobo dopúšťajú dokonca aj maloleté a mladistvé osoby.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania