Ul. Staničná-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Vyriešený
meno
Erika 10. februára 2020

Dobrý deň prajem.
Zaujíma ma výstavba nových bungalovov smerom na Dunajov, ulica Zákysučie. V akom termíne sa plánuje začať s budovaním kanalizácie? Plánuje mesto po jej dokončení vybudovať cestu v tejto lokalite? Plánuje tu mesto postaviť autobusovú zastávku a tiež detské ihrisko? Vzhľadom k stále sa zvyšujúcemu počtu obyvateľov by to bolo vhodné.

A predovšetkým by ma veľmi zaujímalo, prečo stavebný úrad vôbec dovolil zhotoviteľovi výstavbu systémom "hala-bala", a to doslova. V iných mestách sú domy v nových výstavbách úhľadné, v jednej rovine, všetko spolu ladí (fasáda, ploty, garáže). Aj v Krásne to mohla byť pekná štvrť, ale žiaľ asi má mesto i stavebná firma iné priority... Sme z toho veľmi sklamaní. V prílohe sú aj vzorové fotografie z iných miest.
Ďakujem za odpoveď.

12. február 2020

Odpoveď samosprávy

Obrátili ste sa na nás s niektorými otázkami, ktoré by mali smerovať na investora a nie na mestský úrad. Ak máte skúsenosti s niektorými inými mestami a fotografie, ktoré ste nám zaslali sú pozemky na výstavbu rodinných domov v týchto lokalitách a stoja násobne viacej a kupujúci v nich majú započítané i požiadavky, ktoré si uplatňujete na mesto. Ak nám dáte k dispozícii vhodný pozemok, na ktorom sa dohodnete a dáte ho mestu bezplatne sme ochotní hľadať i spôsob financovania detského ihriska, ale pre približne 30 domov nemôže mesto financovať takéto požiadavky, vzhľadom na to, že v každej lokalite, alebo pri každej bytovke v ktorej je viac ako 30 obyvateľov by sme museli vybudovať detské ihrisko. Hľadáme spôsob ako nájsť a vysporiadať pozemky pre autobusové odstavné pruhy, lebo zástavka autobusu sa skladá z niekoľkých pozemkov na nájazdové a odjazdové pruhy, ktoré musia byť mimo komunikácie. Žiaľ rozdrobenosť vlastníckych pomerov k pozemkom je taká , že na jednej úzkej parcele je niekoľko desiatok spoluvlastníkov a mesto zatiaľ toto nevie vysporiadať. Zo strany investora nám neboli ponúknuté možnosti ako zástavku umiestniť. Neviem čo vám bolo sľubované pri výstavbe, ale zatiaľ nemáme vo vlastníctve ani cestu a aj vďaka vašej pripomienke sme zisťovali aké sú tam pomery, ak cestu odkúpite a dáte do vlastníctva mesta potom môže mesto riešiť i ďalšie požiadavky. Skúste sa dohodnúť, prípadne tak ako to robíme v iných lokalitách, že nám cestu s pozemkom darujú stavebníci a urobia základnú údržbu a potom ju mesto preberie a ďalej spravuje. Ak nebudete v tomto konať môže sa stať, že zvozová spoločnosť bude odoberať len kontajnery, ktoré budú prístupné pri hlavnej ceste. Upozornili ste nás na problém, ktorý si musíte doriešiť vy samostatne, spoločne s investorom a ak nebude investor spoločne s vami aktívny tieto vaše požiadavky sa z našej strany nedajú vyriešiť.

Ing. Jozef Grapa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania