Ul. SNP-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Vyriešený
meno
Jana 23. marca 2020

Na cintoríne zelená plachta povaľala niektoré pomníky okolo plota. Kto to dá do poriadku?

25. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, problém so zástenou, ktorá je umiestnená na plote cintorína je odstránený, zamestnanci mestského podniku upevnili zástenu svorkami a tým zabránili poškodeniu hrobov. Zároveň Vás upozorňujeme, aby si majitelia náhrobných kameňov kontrolovali osadenie lebo nie všetky hroby sú pevne osadené do základového rámu.

Jaroslav Pagáč
25. marec 2020

Jana

Asi sme sa dobre nerozumeli, mňa zaujíma, kto opraví tie popadané náhrobné kamene, za ktoré platíme mestu nájom za ich spravovanie a nie poškodzovanie.
02. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Po preverení situácie s popadanými náhrobnými kameňmi v počte 4 ks, správca cintorína preveril a potvrdil, že niektoré náhrobné kamene boli už dlhodobo popadané a zistil, že staršie náhrobné kamene nie sú dostatočne zabezpečené voči vetru a mechanickému poškodeniu. Mesto tieto náklady nefinancuje je to v réžii majiteľa náhrobného kameňa. Zároveň mesto pravidelne informuje občanov, aby sa starali o svoje náhrobné kamene lebo tretina náhrobných kameňov je v nevyhovujúcom stave a potrebujú rekonštrukciu. Čo sa týka poplatku platíte len nájom za hrobové miesto, ktoré je spoplatnené nájomnou zmluvou na 10 rokov. Bližšie informácie u správcu cintorína.

Jaroslav Pagáč

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania