Ul. Blažkov-chýbajúci obchod s potravinami

Zodpovednosť za riešenie: Krásno nad Kysucou

Uzavretý
meno
Lívia Brňáková 04. augusta 2020

V mestskej časti Krásna nad Kysucou- Blažkov už zasa nemáme obchod s potravinami.Pre obyvateľov je to značné skomplikovanie bežného života-hlavne starším a chorým ľuďom a v neposlednom rade aj nám ostatným..
Najbližšie potraviny sú vzdialené viac ako 3 kilometre, autobusové spojenie cez Blažkov je značne zredukované.Mesto Krásno nad Kysucou je vlastníkom budovy a pozemku bývalej školy -/teraz škôlky/ v časti Michálkov- pričom na prízemí sú nevyužité miestnosti.Nebolo by vhodné nájsť konečné riešenie tejto situácie v podobe otvorenia mestského podniku alebo prenájmu priestorov - obchodu s potravinami na prízemí tejto budovy?V 21. storočí a nemať obchod s potravinami je neuveriteľné. Informovali sme o tomto probléme pána primátora no doteraz sme nedostali odpoveď. Brňáková

05. august 2020

Odpoveď samosprávy

V mestskej časti Zákysučie vlastní potraviny súkromná osoba, s ktorou mesto komunikovalo z akého dôvodu uzatvorili prevádzku potravín. Majiteľ argumentoval nízkou kúpyschopnosťou a nerentabilnosťou prevádzky. Z toho dôvodu ju musel zatvoriť. Čo sa týka základnej školy Blažkov, je nereálne zriadiť potraviny v priestoroch školy, už len z hľadiska, že nie sú vytvorené parkovacie miesta, miesto na zásobovanie tovaru. Z technického hľadiska nie je možné túto časť budovy použiť na obchodné priestory, pretože nespĺňajú ani bezbariérový prístup.

Jaroslav Pagáč
06. august 2020

Lívia Brňáková

V časti Blažkov žije cca 700 občanov. Spomeňte si na nich v budúcich voľbách...Hlavne že na každom kroku samospráva vyzýva občanov ako skultúrniť, zveľadiť a zlepšiť život občanom, aby vedeli lepšie využiť eurofondy..A keď sa chce, tak sa dá-aj upraviť z technického hľadiska priestory pred ,,Základnou školou,, Blažkov. Bohužiaľ,zrejme má mesto s týmito priestormi iné plány...
23. august 2020

Anonym

Súhlasím s tým, že u Blažky obchod chýba, no nemyslím si, že by bolo vhodným riešením umiestniť ho do priestorov školy. Asi zabúdate na to, že do toho obchodu chodili veľmi často alkoholom podgurážení ľudia, ktorí si kupovali v ňom tvrdý, prípadne lacný alkohol a konzumovali ho v jeho okolí.
Neraz som pri návšteve obchodu počul vulgárne výrazy, ktorými sa navzájom častovali a videl, ako sa váľaju v jeho okolí po zemi. Nemyslím si , že je to to, čo chceme, aby deti videli.
Ďalej vzhľadom na to, že má škôlka toalety umiestnené v blízkosti šatní, ktoré sú umiestnené v spodnej časti budovy školy, deti by museli okolo obchodu prechádzať. Viem si zároveň predstaviť, ako by vyzerali toalety v prípade, že by sa v danej budove nachádzal obchod, ktorý by navštevovala vyššie spomínaná skupinka ľudí.
Súhlasím však s tým, že by sa mesto mohlo konečne pri skultúrňovaní zamerať raz aj na oblasť Blažkov. Kedy sa konečne dočkáme chodníka aj u Blažky? Zároveň súhlasím s tým, že nevyužité priestory v bývalej ZŠ, by sa mali nejak využiť a nenechať len chátrať.
25. august 2020

Lívia Brňáková

Reagovali ste ako anonym. Nabudúce sa pod svoj názor podpíšte. Mestu sa zjavne touto situáciou zaoberať nemieni. Vchod do budovy sa dá upraviť a s neprispôsobivými občanmi by si mala dať rady mestská polícia, samozrejme alkohol keby sa im nepredával, tak pôjdu inde....Blažkov vždy bol a bude mimo záujmu.
25. august 2020

Lívia Brňáková

A nedá mi napísať, že spomínané skupinky ľudí požívali alkohol aj pred priestorom bývalých prevádzkovaných potravín a nikto to nikdy neriešil, tiež tam nakupovali rodičia s malými deťmi a šli do škôlky a späť..Nehovoriac o tom že tých ,,holdujúcich,, alkoholu doteraz už polovica vymrela. To akože kôli cca 6-tim ľuďom nebudú mať obyvatelia Blažkova kde kúpiť chlieb... a to je v poriadku?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania