Slovenského raja-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Letanovce

Uzavretý
meno
Zuzana Bajtošová 16. marca 2021

Dobrý deň prajem,

v nedávnom hlásení v obecnom rozhlase boli psíčkari upozornení, aby si upratali exkrementy po svojich psích miláčikov. Ja s tým problém nemám, upratujem a upracem stále no v obci chýbajú smetné koše na tento odpad určené. Chodiť na prechádzke so sackom plných exkrementov je nepríjemné a obmedzujúce. Kto povie že si to má človek odniesť domov tak sa sa neocitol v tejto situácii.

S pozdravom

20. marec 2021

Marian Lesňák

Je sobota. Teraz som vošiel dnu. Bol som si pred domom upratať, pozametať kamienky po zime. Bolo ich hodne. Nevadí. Ale čo v tom bolo tých hovien od psov tak to mi teda vadí!!! A riadne!!!!
Takže za mňa nech si to každý majiteľ psa zabalí a pekne zoberie domov keď už je ten človek najlepší priateľ psa. Či naopak ???
Marián Lesňák
ul. Slobody
21. marec 2021

Radovan Neupauer

Mame podobný problém. Keď vchádzam do dvora, vítajú ma psie exkrementy vedľa chodníka. Sú buď od psov, ktorí idú s majiteľom na prechádzku alebo od psov, ktorí sú nedostatočne zabezpečení a potulujú sa bez majiteľa, košíka, vôdzky, pampersky po uliciach. Prosím vás, buďte zodpovední za svojich psov. Ďakujem.
21. marec 2021

Marian Lesňák

Je nedeľa. Pred obedom. Nestihol som vybehnúť von. Majiteľ psa ešte zosadol z bicykla nech sa pes vy . . . A máme pred domom kopu. Prečo si to robíme ľudia z ulice Slobody ????
Marián Lesňák.
ul. Slobody
16. apríl 2021

Anka Lesňáková-Garneková

Podobný problém je aj na ulici Záhradnej. Chápem, že sa najlepšie prechádza so psom po ulici, kde je relatívne kľud od ľudí aj áut, avšak verte, že nie je nič príjemné, ak chcete vyjsť z dvora a čakajú Vás psie exkrementy rovno pri bráne. O očúraných stĺpoch VO, bránach a plotoch ani nehovorím. A ak slušne upozorním človeka, ktorého pes vykonáva potrebu priamo pred oknom domu, aby to za nim upratal a majiteľ psa sa Vám opakovane smeje do očí, svedčí o charaktere niektorých ľudí. Poprosím Vás ľudia, fakt buďte zodpovednejší za svojich psov. Ďakujem
22. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Vážený občan/ka,
uvedenú problematiku by sme rozdelili na dve častí odpovede, ktoré sa týkajú zastavanej časti obce a intravilánu nezastavanej časti obce.
1. V nezastavanej časti obce smerom k bráne do Letanovského mlyna si myslíme, že je dostatok osadených smetných košov, ktoré môžu majitelia psov využiť aj na tento účel vyhodenia psích exkrementov. Avšak tieto koše nevyužívajú a často krát je popri ceste III. triedy " mínové pole".
2. V zastavanej časti obce obec neplánuje umiestniť odpadkové koše, každí majiteľ psa je povinný sa o psie exkrementy svojho psa postarať.

Dbajme o to aby bola naša obec pekná a čistá, každí nech priloží ruku k spoločnému dielu, len pričinením nás všetkých to bude tak.

Uvedomelý psičkár si však na vychádzku so psom automaticky vezme mikroténové vrecúško, lebo človek nikdy nevie… Vždy treba v prvom rade začať od seba. Majme však aj občiansku odvahu napomenúť psičkára, ktorý po svojom psovi neodprace! A ruku na srdce, fakt to je taká strašná námaha, zohnúť sa po ten hnedý bochník a vyhodiť ho? Stojí to sekundu času, kontrolujeme zároveň zdravotný stav nášho psa, udržiavame si kultúrne životné prostredie a nedávame šancu odporcom psov na jedovaté pripomienky. Tak hor sa do zberu!

S pozdravom,

Mgr. Nikola Fulková, prednostka obecného úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.