Slovenského raja-agresívny pes

Zodpovednosť za riešenie: Letanovce

Uzavretý
meno
Miro 18. júna 2020

Agresívny pes, vyzerá že majitelia nie sú doma a pes celý deň skáče do okoloidúcich ľudí. Nemôžem nechať deti na ulici bez dozoru, že by som sa nebál že raz preskočí branku a skočí mi do deti. V poslednom čase ten pes breše a zavýja už aj celú noc - porušovanie nočného kľudu.

19. jún 2020

Lucia

Dobrý deň,

možem potvrdiť, je to dosť nepríjemné a obťažujúce keď ideme v nedeľu do/z kostola alebo sa prejsť a pes mi šteká po deťoch ako zmyslov zbavený, respektíve mam pocit že on útočí na každého kto ide okolo.
19. jún 2020

Maťka

Buďte rád, že nebyvate na nasej ulici, mame stereo z každej strany.Berte to tak, že ste na dedine. A že je agresívny?! Asi ma na to dôvod 😉
19. jún 2020

Marek

Ľudia spamatajte sa! Aj môj pes brese! A????? Kazdemu tu všetko vadi! Motorky, auta, kohuty, macky a neviem co ešte! Každý nech si zametie pred svojim prahom!!! Komu sa nepaci dedinský zivot, nech ide do mesta!!!!
22. jún 2020

Tibi

Dobrý deň,

Skôr než sa rozhodnete pre chov zvierat odporúčam prečítať si § 127 zákona č. 40/1964 Zb., Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len „Občiansky zákonník"). Uvedené ustanovenie upravuje povinnosť vlastníkovi veci zdržať sa všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného, alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv….platí to aj pre obťažujúce štekanie psa. „Obec môže predbežne uložiť, aby bol obnovený predošlý stav. Zásahom obce sa má urýchlene zabezpečiť poriadok a pokoj medzi občanmi. Obec vydá rozhodnutie, ktorým spravidla zakáže narušiteľovi v pokračovaní zásahov do práv navrhovateľa. V prípade, ak narušiteľ pokračuje vo svojom konaní aj napriek rozhodnutiu obce, môže obec narušiteľovi postupne ukladať pokuty.

Ďalej odporúčam preštudovať si zákon týkajúci sa Rušenie nočného kľudu § 47 ods. 1 písm. b) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch), rôzne schválnosti alebo iné hrubé správanie (priestupok podľa ustanovenia § 49 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch). To znamená, že v prípade, ak štekanie alebo zavýjanie psa neustane napríklad ani cez noc, v nedeľu alebo vo sviatok, dochádza k porušovaniu nočného kľudu, respektíve k porušovaniu práv občanov na odpočinok. Držiteľ psa sa dopustí priestupku proti verejnému poriadku a dotknutá osoba sa môže obrátiť o pomoc na príslušný policajný zbor alebo na mestskú políciu.

Tieto uvedené zákony platia rovnako v meste ako aj na dedine.

S pozdravom.
22. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Vážený občan,
ako samospráva usudzujeme, že podnet ktorý ste napísali je neopodstatnený.
Pes nikoho neohorzuje, kedže je sa nepohybuje voľne po obci ale je zatvorený a chráni pozemok a nehnuteľnosť svojích majiteľov. A že breše alebo šteká na okoloiducich ľudí... veď predsa štekanie je pre psa prirodzená vec, keby pes neštekal asi by niečo nebolo v poriadku.

Mgr. Nikola Zvalená, prednostka obecného úradu
22. jún 2020

Miro

Všimli ste si že ide aj o porušovanie nočného kľudu? Spravili ste si nejaký prieskum u ľudí bývajúcich v tesnej blízkosti? Myslím že nie je v poriadku ani to že pes ma výbeh spravený pol metra od hlavnej cesty, každý normálny človek pochopí že tým mu okoloidúci zasahujú do teritória a neprestane štekať pokiaľ sa mu neposunie výbeh ďalej od cesty.
22. jún 2020

Kristián Hosa

Vážený pán Miroslav.
Máte aj usvedčujúci dôkaz o tom, že pes sústavne porušuje nočný kľud? Alebo ho tu mienite neustále krivo obviňovať? Ďalšia vec, ak Vám vadí jeho štekot, prečo ste po 7 rokoch jeho života neprišli za majiteľom?
22. jún 2020

Ave Ja

Je zaujimave ze sa stazujete prave na toho psa ked hned vo vedlajsom dome je dalsi pes, krory brese....ten vam nevadi?! A co sa tyka nocneho zavyjania nemam za tie roky co tu zijeme vedomost ze by z tych psov niekto zavyjal celu noc! Je prirodzene ze pes steka. Ked to niekomu vadi nech sa odstahuje do mesta do panelaku kde je 3x viac psov a nech sa stazuje tam. Pride mi to ako zamerne poskodzovanie a vytvaranie konfliktov.
22. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Zakladateľ/ správca aplikácie nás prosí, aby sme nevystupovali na tomto portáli anonymne ani pod pseudonymom, viď príložený plagátik.
Tak Vás pekne prosíme snažte sa to dodržiavať.

Ďakujem.

Mgr. Nikola Zvalená, prednostka obecného úradu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania