Mlynská-socha

Zodpovednosť za riešenie: Levice

V riešení
meno
J. R. Oppenheimer 24. novembra 2020

Vyznamenania generála Štefánika! Z akých vizuálnych dobových predlôh vychádzal tvorca sochy? Veľmi rád by som spoznal toho pseudoumelca – sochára, ktorý vyrobil sochu gen. M. R. Štefánika v novom parku. To že ho výsmešne telesne zohavil (lyžiarky miesto čižiem - lýtka, veľký nos + veľká vysunutá brada ako Homo sapiens neandertálec) už neriešim, ale že si nezistil aké mal vyznamenania je veľmi dehonestujúce pre takého velikána nášho národa a urážlivé aj pre slovenský národ. Nikomu to nevadí????? Žiadam aspoň dotvorbu jeho vyznamenaní!

30. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

MsÚ Levice
30. november 2020

J. R. Oppenheimer

... asi zle stiahnutá (upload) fotka
30. november 2020

J. R. Oppenheimer

... + ešte jedno foto pre sochára na dovyrobenie jeho vyznamenaní :-)
04. december 2020

Iveta

Dobrý deň. Tá socha je ozaj bizardná. Až podľa názvu aj návštevníci Levíc zistia o koho ide. Ale asi tak, ako pri riešení podoby (neandertálec, lyžiarky) z Vášho predchádzajúceho príspevku sa s "tým" nebude dať nič urobiť. Teda predpokladám.
21. január 2021

Zdenka M.

Súhlasím s autorom príspevku. Ani ja som nevedela, keď som sem prišla bývať kto to je. Myslela som si, že je to nejaká postava zo Švejka. A keď som zistila, že je to Štefánik tak som sa dobre zasmiala a smejem sa ešte aj dnes.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.