M.R. Štefánika-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Uzavretý
meno
Peter Vékony 30. decembra 2020

Ani po zvýšení poplatkov za odvoz smetí sa situácia nezmenila! Kde je problém, kedže to v stojiskách obdobne vyzerá neustále?
Nakoľko nezodpovedných obyvateľov už asi nezmeníme, nebol by možný frekventovanejší a dokladnejší zber odpadkov z kontajnerových stojísk?

Za riešenie situácie vopred ďakujeme.

01. január 2021

Iveta

Dobrý deň. Toto vyzerá byť uzamykateľné a kryté stojisko. Doslova klietka. Tu by si už občania mali vedieť ozaj udržať poriadok. U nás, na M.R. Štefánika 3-19 a 23 vyvážajú komunálny odpad 3 x týždenne. Sklo a papier sa zvyknú nakopiť. Ale zvyčajne je to do konca týždňa v poriadku. O vystavanie takejto klientky na kontajnery sme bojovali takmer rok. Zatiaľ je v poriadku a veľmi sa jej tešíme. Asi treba osloviť susedov, ktorí tento bordel robia. Alebo predsedov spoločenstiev, alebo zástupcov vlastníkov, nech oslovia vlastníkov bytov, aby udržiavali poriadok. Nikto nemá povinnosť odpratávať bordel po neporiadnikoch. Sme predsa ľudia.
03. január 2021

Viktor Sipos

KOLKO X ZA TYZDEN MESTO ODVAZA ODPAD ?
03. január 2021

Iveta

U nás M.R.Štefanika 3-19, 23 odvážajú komunálny odpad 3 x týždenne - pondelok, streda, piatok. Plasty, papier, sklo - jeden krát týždenne.
03. január 2021

Iveta

Dnes doobeda - nedeľa - som bola vyniesť smeti v našej klientke - stojisku a je tam čisto.
11. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uzatvorenie kontajnerových stojísk vo všeobecnosti prinieslo zlepšenie situácie s poriadkom okolo smetných nádob. Vývoz je zabezpečený 3x týždenne pre komunálny odpad a 2x týždenne pre triedený odpad.
Z fotografie je zrejmé, že napriek poloprázdnym kontajnerom je odpad vyhádzaný na zemi. Ako sám píšete, problém môže byť v nezodpovedných občanoch - susedoch - a asi bude vhodné si s nimi najprv pohovoriť. Odporúčame Vám aj informácie na stránke mesta https://www.levice.sk/index.php?id_menu=483 , kde je popísané ako správne triediť odpad.
Ďakujeme za Váš podnet, kontajnerové stojisko budeme sledovať a v prípade, že sa smetné nádoby budú plniť rýchlejšie a nebudú postačovať , môžeme doplniť do stojiska jednu čiernu nádobu na komunálny odpad.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
13. január 2021

J. R. Oppenheimer

Pán Šurányi je férový chlap z MsÚ, pekne píše a rozpráva, ale občas „skutek utek“ ako sa hovorí u našich českých bratov. Aj u nás – iná ulica je konečne uzamykateľné stojisko odpadu. Pomohlo? ÁNO! Veľmi pomohlo a ďakujeme Mestskému Úradu a všetkým ktorý sa na tom podieľali, že k tomu konečne po mnohých rokoch žiadostí a urgencie došlo. U nás na fotke viditeľný problém takmer neexistujúci (asi 1x za 2,5 mesiaca sa niečo málo podobné stalo***). Avšak v prípadoch ako na fotografii vidím 4. základné problémy. 1. Nedostatočné zatiahnutie posuvných dvier*** (je žiaduce skontrolovať 100% uzamknutie pohybom ruky v protismere!). Potom sa stáva že náhodne idúci vyberači „pokladov “ z kontajnerov skúsia a jééééj otvorené – hor sa prehrabávať a robiť bordel, 2. Nedisciplinovaní susedia, ktorým je zaťažko pohľadať čiastočne prázdny kontoš, prejsť o 3.metre ďalej trošku vzad – NIE!, šup všetko do prvých nádob aj keď sa už presýpajú, 3. OSVETA – tu Mesto zlyhalo a zlyháva. Bol by problém vyrobiť a zavesiť na stojiská základy a pravidlá separovania odpadu??? Napr. písomne – obrázkami zvýrazniť čo všetko je prípustné okrem plastov ukladať do žltých nádob, ako je nutné stláčať plastové fľaše/nádoby, ako je nutné rozoberať papierové krabice a vysvetliť ľuďom aj dôvod - prečo, 4. Plán a harmonogram odvozu smetí je pekná vec, no realita je smutná. V blízkej minulosti mnoho krát úplne zbytočne prišla spol. VIALLE každý druhý deň pre čierne nádoby, tzn. pre zmiešaný KO, ale napr. papier a plast zobrali po 2. týždňoch, sklo niekedy aj po 4.týždňoch kedy obyvatelia museli ukladať odpad na dlažbu alebo aj mimo stojiska pri plot (niektorých to nahnevalo a buch do klasického odpadu).
13. január 2021

Iveta

Dobrý deň. Myslím si, že obyvatelia tohto mesta sú svojprávny občania. Na vyhodenie a separovanie odpadu snáď netreba zvláštny manuál. Na túto tému je diskusií dosť. Za to, že Vaši susedia nevedia prejsť 3 metre k prázdnemu kontajneru naozaj Mesto nemôže. Oslovte predsedov spoločenstiev, alebo zástupcov vlastníkov a nech oni vlastníkom bytov vysvetlia, že si špinia do vlastného hniezda. Urobte si osvetu.
Môžeme byť a sme vďační mestu, že nám tieto stojiská zrealizovalo. Ďakujeme veľmi pekne. Je na nás, ako budú vyzerať. Oslovte kľudne susedov, ktorí robia bordel, nech sa nad sebou zamyslia. A nech Vám povedia, čo si myslia, kto má po nich upratovať ?
U nás (M.R.Štefánika 3-19, 23) odvoz - vyprázdňovanie kontajnerov prebieha pravidelne. Ale tiež do stojiska niekto vyhodil televízor, dvere. Žiaľ neviem kto. Odniesla by som mu to pred dvere. Je to jeho odpad a jeho povinnosť ho zlikvidovať.
Zámok zatiaľ funguje.
Dovidenia.
25. január 2021

Iveta

Dobrý deň. Naše stojisko kontajnerov. M.R.Štefanika 3-19, 23. V nedeľu doobeda. Celkom čisté. Takže sa dá udržiavať v poriadku.
25. január 2021

Odkaz pre starostu Levice

Z dôvodu nerešpektovania pravidiel používania uzatvárame diskusiu pod týmto podnetom.

S pozdravom,
Pavla Rachelova
[email protected]

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.