M.R. Štefánika-strom-zlomený konár

Zodpovednosť za riešenie: Levice

Vyriešený
meno
J. R. Oppenheimer 22. februára 2021

Zlomená Tuja pri kmeni blízko pôdy. Odrezať a odniesť. Ďakujem.

22. február 2021

Veronika

Móžeš odrezať aj odniest, v pohode. Ďakujeme
22. február 2021

Martin Hebert

Veronika toto bolo trošku trápne...
23. február 2021

J. R. Oppenheimer

Musím úprimne a silno pochváliť všetkých ktorý sa podieľali na super rýchlom zákroku v zmysle môjho podnetu pri odstránení zlomeného stromu (dnes). Bola to stará tuja a už od pôdy sa vetvila na 2. časti, tzn. mala 2. kmene a zdalo sa mi že ten nezlomený bližšie k plotu bol v pohode. Myslel som si, že páni Majstri ten jeden kmienok ušetria, teda uchovajú. No neviem to posúdiť, možno aj ten bol už chorý alebo ináč poškodený. Ja len dúfam, skôr pevne verím že ho nevypílili úplne zbytočne z lajdáctva a fušeráckej práce (občas je nutné mať pri takýchto prácach aj vyštudovaných odborníkov aspoň ako konzultantov pred výrubom a dohľad na práce). Zelene a najmä stromov je pri panelákoch veľmi málo a mnohé plnia svoje nenahraditeľné pozitívne funkcie ešte z čias komunizmu. Mali by sme si ich skutočne až s vervou chrániť a vážiť (ak sa len trošku dá, zachrániť ich existenciu hoc aj iba o jeden rok)!
23. február 2021

J. R. Oppenheimer

OOOPS – soráč, prehliadol som 3. kmienok. Teraz lepšie pozerám moje fotky a vidím že strom mal až 3. kmienky. Takže nedalo sa zachrániť nezlomené zvyšné, resp. aspoň stredný (zlomený bol iba ten prvý bližšie ku chodníku a ceste)???
24. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, išlo o samovoľné zlyhanie tlakového vetvenia. Zvyšnú časť dreviny sme odstránili cielene. Po posúdení jej prevádzkovej bezpečnosti odbornými pracovníkmi Mesta Levice bol potrebný nutný výrub dreviny v zmysle Zákona o ochrane prírody a krajiny č. 543/2002 Z. z.

odd. životného prostredia a komunálnych vecí MsÚ Levice
25. február 2021

Odkaz pre starostu Levice

Prosime uzivatelov, aby komentovali v sulade s pravidlami pouzivania a teda ostali vecni a fakticki a zdrzali sa urazlivych komentarov.

Dakujeme,
Pavla Rachelova
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania